Amelijos pavasariškas „Baltų šaltibarščių“ receptas

Tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė atskleidžia pavasariškos sriubos receptą.

2 porcijoms šaltibarščių reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 3 trumpavaisių agurkų
  • 5-6 didesnių ridikėlių
  • Ryšulėlio svogūnų laiškų
  • Skiltelės česnako
  • Saujos smulkintų krapų 
  • 600 ml riebaus kefyro
  • 1-2 šaukštelių obuolių acto
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Išvirkite kiaušinius: įdėkite juos šaukštu į jau verdantį vandenį (taip kiaušiniai lengviau nusilups) ir pavirkite dar 8 min. Trynys  bus dar šiek tiek minkštas ir kreminės konsistencijos. Jei norėtumėte kiaušinius susmulkinti ir įmaišyti į sriubą, o ne patiekti ant sriubos viršaus perpjautus pusiau, tada virkite juos ilgiau, apie 10 min. Praėjus virimo laikui, iškart nupilkite karštą vandenį ir atvėsinkite kiaušinius kuo šaltesniu vandeniu iš čiaupo.

Agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais, ridikėlius šiaudeliais, svogūnų laiškus susmulkinkite peiliu arba sukarpykite žirklėmis. Susmulkintas daržoves dėkite į dubenį, kuriame maišysite sriubą. Ant smulkintų krapų atskirame dubenėlyje užberkite gerą žiupsnį druskos ir leiskite krapams pastovėti kelias minutes, kol jie išskirs sultis bei pradės stipriau kvepėti. Į dubenį su pjaustytomis daržovėmis dėkite išspaustą česnaką ir krapus. Užpilkite kefyru ir pagardinkite šaukšteliu obuolių acto. Paragaukite, jei trūks druskos ar acto – pridėkite. Patiekite iškart su karštomis virtomis arba keptomis šviežiomis bulvytėmis. Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder