100 g apie 108 kcal
2 žmonėms
Paruošimo laikas apie 1,5 val.
200 g šaldytų braškių
50 g medaus
450 ml vandens
130 g cukraus
60 g manų
Gaminimas
Braškes sutrinti, dėti į marlę ir išspausti sultis.
Pastarąsias laikyti šaldytuve apie 10 min.
Tirščius dėti į verdantį vandenį ir virti ant silpnos ugnies apie 5 min.
Gautą mišinį perkošti, tirščius išmesti, nuovirą sumaišyti su cukrumi, medumi ir kaitinti ant silpnos ugnies iki užvirimo.
Tada pamažu suberti manus ir nuolatos maišant virti dar apie 10 min.
Paskui nukelti nuo ugnies, sumaišyti su braškių sultimis ir gerai išplakti.
Tuomet dėti į desertui skirtus indelius ir laikyti šaldytuve, kol sustings.
Galima patiekti papuošus mėgstamais žalumynais.
Rašyti komentarą