Citrininis rikotos pyragas, kuris jūsų nenuvils

Rikotos sūris yra tobulas sūris, kurį lengvai galima panaudoti pyraguose. Rikotos sūris pyragui suteiks drėgmės ir tvirtumo.

Šis pyragas pasižymi lengvu, gėlėtu poskoniu. To priežastis - citrina, alyvuogių aliejus ir uogos.

Jums reikės:

1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus

1 ir 1/3 stiklinės įvairių pasirinktų uogų

225g cukraus

188g miltų

1 ir 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

1/2 šaukštelio druskos

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukšto citrinos žievelių

3 didelių kiaušinių

2 šaukštelių vanilės ekstrakto

1 didelės citrinos sulčių

220g ricotta sūrio

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.

Ištepkite aliejumi kepimo formą ir išklokite kepimo popieriumi.

Sumaišykite pasirinktas uogas su 2 šaukštais cukraus, vidutinio dydžio dubenyje.

Naudodami šakutę sutrinkite uogas, kol ištirps cukrus.

Atidėkite mišinį.

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską vidutinio dydžio dubenyje.

Atidėkite.

Sumaišykite tarkuotą citrinos žievelę, likusį cukrų dideliame dubenyje.

Pertrinkite cukrų ir žievelę pirštais, kad mišinys įgautų stiprų aromatą.

Sudėkite kiaušinius, įpilkite vanilės ekstrakto ir likusį alyvuogių aliejų.

Supilkite citrinos sultis ir įmaišykite rikotos sūrį.

Sumaišykite mišinį su mentele.

Sudėkite atidėtus sausus ingredientus ir viską sumaišykite.

Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą.

Ant viršaus sudėkite trintas uogas.

Kepkite pyragą, kol pyragas įgaus auksinę spalvą (45-50 minučių).

Atidėkite pyragą atvėsti.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder