Šis pyragas pasižymi lengvu, gėlėtu poskoniu. To priežastis - citrina, alyvuogių aliejus ir uogos.
Jums reikės:
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 ir 1/3 stiklinės įvairių pasirinktų uogų
225g cukraus
188g miltų
1 ir 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto citrinos žievelių
3 didelių kiaušinių
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
1 didelės citrinos sulčių
220g ricotta sūrio
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.
Ištepkite aliejumi kepimo formą ir išklokite kepimo popieriumi.
Sumaišykite pasirinktas uogas su 2 šaukštais cukraus, vidutinio dydžio dubenyje.
Naudodami šakutę sutrinkite uogas, kol ištirps cukrus.
Atidėkite mišinį.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską vidutinio dydžio dubenyje.
Atidėkite.
Sumaišykite tarkuotą citrinos žievelę, likusį cukrų dideliame dubenyje.
Pertrinkite cukrų ir žievelę pirštais, kad mišinys įgautų stiprų aromatą.
Sudėkite kiaušinius, įpilkite vanilės ekstrakto ir likusį alyvuogių aliejų.
Supilkite citrinos sultis ir įmaišykite rikotos sūrį.
Sumaišykite mišinį su mentele.
Sudėkite atidėtus sausus ingredientus ir viską sumaišykite.
Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą.
Ant viršaus sudėkite trintas uogas.
Kepkite pyragą, kol pyragas įgaus auksinę spalvą (45-50 minučių).
Atidėkite pyragą atvėsti.
Skanaus!
Rašyti komentarą