Leidinys „Express“ rašo, kad medaus kristalizacija yra viena dažniausių priežasčių, dėl kurių žmonės išmeta gerą produktą, tačiau žinant šią paslaptį jos galima lengvai išvengti.
„Bet koks neapdorotas medus laikui bėgant kristalizuojasi, tačiau medaus rūšis, laikymo būdas ir temperatūra turi įtakos kristalizacijos greičiui“, - leidiniui ‚Express‘ sakė ‚Asheville Bee Charm‘ medaus ekspertai.
Bene svarbiausias tai lemiantis veiksnys yra temperatūra, tačiau ją sunkiausia kontroliuoti.
Medaus ekspertai sako, kad kristalizacija „vyksta daug greičiau žemesnėje temperatūroje“, ypač kai temperatūra nukrenta žemiau 10 °C.
„Nelaikykite medaus vėsiame rūsyje ar nešildomoje patalpoje“, - pažymėjo ekspertas.
Atsižvelgiant į tai, medaus nereikėtų laikyti tokiose patalpose, kaip žiemos sodai, garažai ir pagalbinės patalpos, kur temperatūra paprastai būna žemesnė.
Norint išsaugoti skystą medaus konsistenciją, geriausia jį laikyti kambario temperatūroje, maždaug 10-21 °C. Vėsioje, sausoje spintelėje bus sudarytos optimalios sąlygos.
Asheville Bee Charmer komanda patarė nefasuoti medaus į plastiką, nes jis yra poringesnė medžiaga nei stiklas ir labiau linkusi praleisti drėgmę, kuri skatina kristalizaciją.
Stiklo talpyklose medaus drėgmė geriau išsilaiko, jei dangtelis sandariai uždarytas.
Jei pastebėjote, kad jūsų medus jau susikristalizavo, nereikia jo išmesti. „Just Bee Honey“ komanda tikina, kad ‚kristalizuotame meduje nėra nieko blogo‘.
Norint suminkštinti medų, jums tereikės šilto vandens ir nedidelio dubenėlio. Į dubenėlį įpilkite šilto vandens, įdėkite stiklainį su medumi ir pilkite daugiau vandens, kol medus pakils maždaug iki trijų ketvirtadalių stiklainio krašto.
Arbatiniu šaukšteliu atsargiai ir nuolat maišykite medų.
Šaltinis: unian.net
Rašyti komentarą