Erika Vitulskienė papasakojo apie Merūno nutikimą virtuvėje: „Jis rėkė ir nervinosi“

(2)

Erika Vitulskienė – veikli, puikiai pramogų pasaulyje žinoma moteris. Jau eilę metų ji ne tik rūpinasi savo mados namais ir dirba savo vyro Merūno vadybininke, bet ir augina du nuostabius sūnus.



 

Nenuostabu, kad eksperimentams virtuvėje dėl daugybės veiklų ne visuomet lieka laiko. Tačiau tam tikrų su maistu susietų tradicijų, Vitulskių šeima laikosi jau eilę metų.

Apie visa tai Erika papasakojo TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

Žinoma moteris pripažino namuose gaminanti itin retai – dažniau maisto gamybą į savo rankas perima M. Vitulskis.

Tiesa, kartais staigmenų virtuvėje pasitaiko ir Merūnui.

„Mūsų namuose gamina Merūnas. Kai vieną kartą jis pasakė, kad keps tortą, jis atsivertė receptų knygą, kur prie patiekalų žvaigždutėmis įvertintas kiekvieno recepto sunkumas.

Merūnas išsirinko tortą pažymėtą penkiomis žvaigždutėmis. Tortą sudarė morengas, keksas, grietinėlė ir daugybė kitų sluoksnių.

Merūnas tą tortą gamino apie 5 valandas. Rezultatas buvo toks, kad ne tik visas tortas, bet ir šaldytuvas tekėjo per kraštus.

O Merūnas rėkė ir nervinosi nesuprasdamas, kodėl taip gavosi“, – juoko nesulaikydama pasakojo E. Vitulskienė.

O štai pati Erika labiausiai mėgsta maitintis sveikai – jai svarbu, kokios kokybės maistas atkeliauja ant šeimos stalo, todėl dažnai renkasi ekologiškus produktus.

„Ekologiško produkto skonis, kvapas, spalva ir struktūra kardinaliai išsiskiria. Aš labai žiūriu ką, kur ir kaip perku. O jeigu produktų pavyksta nusipirkti kaime pas kokią močiutę, aš visuomet labai džiaugiuosi ir apsiperku dideliais kiekiais“, – pasakojo Erika.

Laidoje žinoma moteris atskleidė ir savo mėgstamiausią patiekalą, kurį galėtų valgyti kasdien.

„Jeigu galėčiau, tai, tikriausiai, visą gyvenimą valgyčiau salotas. Joms turiu kažkokią nenormalią aistrą.

Visos daržovės – burokėliai, ridikėliai, nauji salotų deriniai man yra labai skanūs. Galiu valgyti įvairių spalvų salotas“, – sakė ji.

Taip pat šeima turi ir vieną savaitgalio tradiciją, kuriam nė vienas narys negali atsispirti.

„Namuose turime vieną, 100 metų nesikeičiančią tradiciją – sekmadienio rytais valgyti blynus arba keksiukus.

Kartais gaminame blynus, kartais varškės keksiukus, kurie yra be miltų.

Esu ištobulinusi greitą jų pagaminimo būdą“, – apie namų tradicijas kalbėjo E. Vitulskienė.

Organizatorių nuotr.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder