Kai gyvenimas meta citrinas, pasigaminkite limonadą. Arba galite pasigaminti citrininių sausainių ar pyrago.
Geriausia tai daryti, jei jau turite citrusinių vaisių.
Kaip rašo tastingtable, citriną galima laikyti apie 1-3 savaites, kol ji sugenda.
Norint veiksmingai išlaikyti ją šviežią, tiks šaldiklis.
Kaip tinkamai užšaldyti citriną - instrukcijos žingsnis po žingsnio
Įsitikinkite, kad citrinos yra švarios ir sausos. Išmeskite visas, ant kurių yra pelėsio ar įlenkimų požymių.
Jei reikia, nuplaukite jas arba nušveiskite šepetėliu, o tada visiškai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Tada kiekvieną vaisių reikia suvynioti į maistinę plėvelę arba naudoti užspaudžiamą maišelį.
Tačiau, pasirinkę antrąjį variantą, būtinai išspauskite kuo daugiau oro. Tai padės išlaikyti drėgmę.
Dabar tiesiog įdėkite juos į šaldiklį. Jie išliks visiškai švieži ir tinkami gaminti artimiausius tris-keturis mėnesius.
Kaip naudoti šaldytas citrinas
Kai prireiks citrinų, išimkite jas iš šaldiklio ir leiskite joms atitirpti maišelyje, panardintame į dubenį su vandeniu.
Tai užtruks apie 15 minučių, priklausomai nuo dydžio. Visiškai atitirpusios jos turėtų būti minkštos.
Jei skubate, galite citrinas įdėti į mikrobangų krosnelę maždaug 15-20 sekundžių.
Turėkite omenyje, kad viduje jos gali tapti šiek tiek minkštos, todėl tikriausiai nebus tinkamos puošti. Tačiau vis tiek puikiai tiks kepimui ar sulčių spaudimui.
Rašyti komentarą