moliūgų pyragas

Gardusis, itin lengvai pagaminamas moliūgų pyragas

(2)

Tai GERIAUSIAS kada nors mūsų išbandytas moliūgų pyragas ir žinome, kad jūs jausitės taip pat! Jis itin drėgnas, minkštas, sodrus ir pagardintas moliūgų prieskonių skoniu.

Ingredientai:

2 puodeliai (250 g) miltų 

2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

1 arbatinis šaukštelis sodos

1 arbatinis šaukštelis druskos

1 ir 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono

2 arbatiniai šaukšteliai parduotuvėje pirktų moliūgų pyrago prieskonių

1 puodelis (240 ml) rapsų arba kito augalinio aliejaus

4 dideli kiaušiniai

1 puodelis (200 g) tamsiai rudo cukraus

1/2 puodelio (100 g) baltojo cukraus

1 skardinė moliūgų tyrės

1 ir 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Glajui paruošti reikės:

226 g riebaus kreminio sūrio, suminkštinto iki kambario temperatūros

1/2 puodelio (8 šaukštai; 113 g) nesūdyto sviesto, suminkštinto iki kambario temperatūros

3 puodeliai (360 g) konditerinio cukraus ir papildomai 1/4 puodelio

1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

1/8 arbatinio šaukštelio druskos

Instrukcijos:

Įkaitinkite orkaitę iki 177 °C ir sutepkite sviestu kepimo skardą. 

Dideliame dubenyje suplakite miltus, kepimo miltelius, soda, druską, cinamoną ir moliūgų pyrago prieskonius.

Atidėkite. Aliejų, kiaušinius, rudąjį cukrų, baltąjį cukrų, moliūgą ir vanilės ekstraktą išplakite iki vientisos masės. Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir naudokite maišytuvą ir plakite, kol visiškai susimaišys. Tešla bus tiršta.

Tešlą paskleiskite į paruoštą skardą. Kepkite 30-36 minutes. Kepimo laikas skiriasi, todėl stebėkite savo kepimo greitį.

Tortas iškepa, kai į centrą įsmeigtas dantų krapštukas lieka švarus. Jei manote, kad orkaitėje pyrago viršus ar kraštai per greitai ruduoja, laisvai uždenkite jį aliuminio folija.

Išimkite pyragą iš orkaitės ir padėkite skardą ant grotelių. Leiskite visiškai atvėsti. Po maždaug 45 minučių dažniausiai dedame pyragą į šaldytuvą, kad viskas pagreitėtų.

Pagaminkite glajų:

Dideliame dubenyje naudodami rankinį arba elektrinį maišytuvą su mentele arba plaktuvu dideliu greičiu plakite sūrį ir sviestą iki vientisos ir kreminės masės. Įpilkite 3 puodelius cukraus, vanilės ir druskos.

Plakite mažu greičiu 30 sekundžių, tada perjunkite į didelį greitį ir plakite 2 minutes. Jei norite, kad glajus būtų šiek tiek tirštesnis, įpilkite papildomą 1/4 puodelio konditerinio cukraus. Atvėsusį pyragą aptepkite glajumi. Prieš patiekdami laikykite šaldytuve 30 minučių. Tai padeda sukietėti glajui ir palengvina pjovimą.

Torto likučius sandariai uždenkite ir 5 dienas laikykite šaldytuve.

Šaltinis: www.sallysbakingaddiction.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder