Geriausias Lietuvos virėjas - Ignas Damanskas
Antroji vieta šiais metais atiteko Ernestui Žitkauskui, restorano „Amandus“ šefui, trečioji – Andriui Vasilenkai, restorano „Siesta“ šefui.
Kaip teigiama pranešime, iš viso dėl geriausio Lietuvos virėjo vardo šiais metais varžėsi šeši virtuvės profesionalai, į konkursą patekę po LVVKA vykdytos atrankos.
Po ketverių metų pertraukos į Lietuvos gastronomijos pasaulį sugrįžusiame konkurse geriausią Lietuvos virėją rinko tarptautinė žiuri, sudaryta iš pasaulio šefų asociacijos „WorldChefs“ sertifikuotų teisėjų: Dennis Rafn (Danija), Taigo Lepik (Estija), Franciane Tartari (Švedija), Svetlana Riškova (Latvija), Rudolf Visnapuu (Estija). Techniniu konkurso teisėju paskirtas LVVKA narys Stanislavas Kizenevičius.
Geriausio Lietuvos virėjo titulą pelnęs I. Damanskas rungėsi kartu su kitais Lietuvos šefais: Eriku Janeriku (restoranas „SPA EGO“), Gediminu Kniūkšta (restoranas „Lavender Inn“), Edgaru Rutkausku (restoranas „Apvalaus stalo klubas“), A. Vasilenka ir E. Žitkausku.
Pasak LVVKA prezidento, iš visų jų I. Damanskas išsiskyrė puikiai organizuotu darbu ringe, inovatyviais kūrybiniais sprendimais, gebėjimu valdyti stresą.
„Virtuvės kūrėjas pristatė veganišką užkandį – „Liūto karčius“ su salierų piure, furikake pabarstuku, degintu svogūnų glaistu ir bulvių traškučiu. Pagrindiniam patiekalui šefas paruošė triušio suktinį su Vidurio Rytų prieskoniais, peletrūno bei kaulų padažu, mango kario kroketu, briedžiukus, įdarytus subproduktais, confi morkas, moliūgą.
Desertui Ignas gamino plikytą pyragaitį, įdarytą džiovintų slyvų romo ir maskarponės kremu, padažu iš slyvų vyšnių bei penkių prieskonių mišiniu, grietinės kremu, liofilizuotų aviečių milteliais, migdolų ir marcipano pabarstuku, šokoladiniu traškučiu, puošė slyvos gėle su citrinine aloyzija“, – rašoma pranešime.
Rašyti komentarą