Gian Luca Demarco atskleidė ypatingo cukinijų pyrago receptą: tokio dar nebūsite ragavę

Ruduo Lietuvoje neatsiejamas nuo daugybės gamtos dovanojamųjų gėrybių, tačiau retas kuris žino, kiek originalių receptų iš jų galima sukurti.

Šio sekmadienio TV3  laidoje „La maistas“ Gian Luca Demarco atskleidė ypatingo cukinijų pyrago receptą. Patiks net ir tiems, kurie sako šios daržovės nemėgstantys!

Žinomas vyras kartu su ūkininke žiūrovus pakvietė pasigaminti ypatingą duonos pyragą su cukinijomis, kumpiu ir mocarelos sūriu:

Receptas:

Cukiniją prireiks supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinti griliuje – tai ne tik suteiks puikų skonį, bet iš daržovės ištrauks ir visą drėgmę.

Vėliau supjaustykite duoną kubeliais ir suberkite į dubenį.

Užpilkite duoną 150 ml pieno ir leiskite išbrinkti.

Tuomet pagardinkite druska, pipirais, įdėkite šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio, įmuškite 5 kiaušinius ir gerai išmaišykite dubenyje esančią masę.

Tuomet kepimo formą ištepkite sviestu ir įdėkite pirmąjį sluoksnį duonos masės.

Ant jos gražiai išdėliokite apkepintus cukinijų griežinėlius, o ant pastarųjų – pjaustytą virtą kumpį ir mocarelos sūrį.

Tuomet ir vėl paskleiskite likusią duonos masę, smulkintą mocarelos sūrį ir viską apibarstykite 100 g parmezano sūrio.

Grilyje šį pyragą kepkite 20 minučių, o jei patiekalą bandysite pakartoti namuose, tuomet jį kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitė 15 minučių.

Atvėsusį pyragą dar papildomai papuoškite petražolėmis.

o kaip prie jo pagaminti ypatingą tomatilų padažą, galite pamatyti laidoje.

Gardžiausių receptų laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!

Sidebar placeholder