Gian Luca pristatė vasaros pasisėdėjimams idealiai tinkantį kepsnį: paruošite greitai, mėgausitės ilgai

Vis labiau kvepia ne tik pavasariu, bet ir artėjančia vasara, o Lietuvoje ji neatskiriama nuo pasisėdėjimų lauke, mėgaujantis ką tik paruoštu maistu ant grilio. Būtent tam šįkart pakvies ir TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco, kuris ne tik siūlys išbandyti bičiulius nudžiuginsiantį receptą, bet ir padės sužinoti visas grilio paslaptis.

Specialią įvairiausių grilių parduotuvę turintis ir šiuo verslu jau 15 metų užsiimantis Mindaugas apie juos tikrai išmano viską. O ir jo parduotuvėje galite rasti tokį, apie kokį tik svajojate. Tačiau kaip pasirinkti tą, kuris atitiktų visus jūsų lūkesčius?

Laidos žiūrovai išgirs ne vieną patarimą, kuris be jokio vargo padės priimti teisingą sprendimą. Štai, pavyzdžiui, ar žinojote, kad ant dujinio grilio galėtumėte pagaminti daugiau skirtingų patiekalų nei ant to, kuriam naudojamos anglys?

Anot Mindaugo, skirtingi griliai dovanoja vis kitokias patirtis – jie atlieka skirtingas funkcijas, dovanoja skonių įvairovę, o prie jų vyksta unikalios pasiruošimo ceremonijos. Žiūrovai laidoje išvys net vieną rečiausių grilių!

Pažintis su įvairiausiais griliais Gian Lucą įkvėps žiūrovams parodyti sultingo kiaulienos sprandinės kepsnio su pavasariškomis salotomis receptą. Tačiau prieš tai svarbiausia taps išsirinkti puikiai patiekalui paruošti tinkamą grilį.

Savo ruožtu ekspertas Mindaugas pasiūlys tam panaudoti grilį itin skambiu pavadinimu – „Napoleon“. Kaip virtuvės šefui seksis prisitaikyti prie jam neįprasto, dujinio grilio?

Ruošti Gian Lucos patiekalą pradėkite nuo svogūno – savo receptui virtuvės šefas naudos šalotinį. „Svogūnų yra visokių – raudoni, balti, šalotiniai… Tačiau visuomet reikia pasirinkti tai, ko jums norisi. Šalotinis svogūnas yra pats švelniausias ir saldžiausias“, – apie idealiai salotoms tinkantį svogūną pasakos Gian Luca.

Papildomai susmulkinę česnaką, jį su svogūnų pakepinkite ant alyvuogių aliejaus, pridėkite pipirų, druskos, čiobrelių ir šlakelį alaus. Kol viskas keps, mango vaisių ir apelsiną supjaustykite kubeliais, o tuomet visą keptuvėje esantį turinį supilkite ant vaisių kubelių. Nepamirškite visko išmaišyti – salotos jau paruoštos!

Tuomet Gian Luca kvies pradėti ruošti kepsniui reikalingą padažą. Tam prireiks šviežių čiobrelių ir rozmarino, tarkuotos citrinos žievelės ir susmulkinto česnako. Į įkaitintą keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto – mat būtent taip padažas taps vientisas – ir čia suberkite visus jau paruoštus ingredientus. Kiek apkepinus, ir vėl įpilkite alaus, o tuomet leiskite pasitroškinti 3 minutes.

Paskutinis žingsnis – ant įkaitusio grilio iškepti kiaulienos kepsnius. „Kiaulienos sprandinę renkuosi todėl, kad ją paruošti paprasta, o kartu ji ir labai skani – kadangi turi riebalo, ją visuomet pavyksta paruošti sultingai“, – aiškins Gian Luca, o laidos žiūrovams atskleis priežastį, kodėl ruošiant tokią mėsą, druska yra beveik nereikalinga.

Ant grilio šiuos kepsnius iš abiejų pusių apkepti užteks vos 2-3 minučių. Tuomet beliks tik patiekti su jau paruoštomis salotomis ir kepsniui skirtu padažu.

„La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder