Dažnai sakoma, kad raudonasis vynas turėtų būti patiekiamas kambario temperatūros.
Tačiau ekspertai teigia, kad ideali raudonojo vyno temperatūra yra 11-13 °C, rašo foodandwine.com.
"Vyno skonis neturėtų priminti šiltos arbatos. Iš tikrųjų dėl to jis tampa nemalonus ir kartus.
10 minučių šaldytuve prieš patiekiant tik padeda vynui dainuoti taurėje", - sakė Vyno edukatorių draugijos valdybos narė Wanda Mann.
Taip pat pažymima, kad idealios temperatūros supratimas skirtingoms raudonojo vyno rūšims yra tarsi slaptas raktas, padedantis atskleisti visą jų potencialą.
Raudonieji vynai skiriasi savo taninais ir svoriu, o tai didele dalimi lemia idealią jų temperatūrą.
"Manau, kad "kambario temperatūros" idėja klaidina žmones, nes jie galvoja, kad bet kokia patalpa, kurioje jie yra, yra priimtina temperatūra jų vynui", - pridūrė Mannas.
Pasak jos, pagrindinė taisyklė yra ta, kad bet koks stiprus karštis vynui kenkia:
"Jei vyną laikote labai karštoje patalpoje, jis greičiau genda. Vynas blogai sensta nuo karščio."
Rašyti komentarą