Išbandykite šį puriausių blynų receptą!

8 dideliems blynams pagaminti reikės:

310 g miltų

3 šaukštų cukraus

2 šaukštelių druskos

2 šaukštelių kepimo miltelių

600 ml pasukų

8 šaukštų sviesto

2 kiaušinių (atkirkite trynius nuo baltymų)

1 šaukšto sviesto

mėlynių, šokolado, sirupo papuošimui

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius.

Vidutinio dydžio dubenyje išplakite minkštą sviestą, pasukas bei trynius.

Sumaišykite skystą mišinį su paruoštu miltų mišiniu.

Į tešlą įmaišykite kiaušinių baltymus, tačiau nepermaišykite - keli gumulėliai gali likti tešloje.

Palikite tešlą 15-30 minučių.

Vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje išlydykite sviestą kepimui. Sviestui išsilydžius - sumažinkite kaitrą ir įpilkite 1/3 puodelio tešlos į keptuvę.

Kepkite 2-3 minutes, kol pamatysite burbuliukus blyno paviršiuje. Jei norite pagardinti blynus - užbarstykite šokolado gabalėliais, mėlynėmis ir apverskite blyną. Kepkite dar 1-2 minutes.

Patiekite su sviestu ir mėgstamu sirupu.

Parengė Ugnė KALNIŪTĖ

Skanaus !

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder