Jamie Oliveris atskleidė, kaip skaniai paruošti vištieną orkaitėje

Tobulai vištienai iškepti užtrunka tik pusantros valandos.

Yra daug mėsos gaminimo vakarienei receptų. Tačiau vištiena orkaitėje jau seniai yra klasikinis ir nebrangus bei labai populiarus pasirinkimas.

Garsusis virtuvės šefas Jamie Oliveris su "Express" pasidalijo patikimu vištienos kepsnio receptu, kuris kaskart užtikrina sultingą mėsą ir traškią plutelę.

Paruošti reikės:

  • vištiena - 1,6 kg;
  • svogūnas - 2 vnt;
  • morkos - 2 vnt;
  • salierų - 2 lazdelės;
  • česnakas - viena skiltelė;
  • citrina;
  • alyvuogių aliejus;
  • rozmarinas.
  1. Vištieną reikia išimti likus 30 minučių iki kepimo. Daržoves nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir perkelkite į ją daržoves.
  2. Prieš dėdami vištieną ant daržovių, apšlakstykite ją aliejumi ir gerai pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Aštraus peilio galu pradurkite citriną ir kartu su žolelėmis įdėkite į vištienos vidų.
  3. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą ir 20 minučių.
  4. Jei norite, paskutines 45 vištienos kepimo minutes į kepimo skardą galite įdėti bulvių. Kai mėsa bus iškepusi, išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir perkelkite vištieną ant lentos, kad 15 minučių pailsėtų. Tada supjaustykite ją kąsnio dydžio gabalėliais ir patiekite.

Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder