Prasidėjo braškių sezonas, o saldumynų mėgėjai iš kvapnių uogų gamina įvairiausius saldumynus.
Siūlome pasigaminti lengvai paruošiamą ir skrandį džiuginantį braškių pyragą nekepant.
Jogurtinis braškių pyragas be kepimo
Desertui naudokite šviežias braškes - šaldytos netinka.
braškių - 0,5 kg;
braškių jogurto - 1 l
sausainių - 500 g
pieno - 50-80 ml
sviesto - 150 g; želatinos - 30 g
želatina - 30 g;
mėtos papuošimui.
Gaminimas:
Sausainius sutrupinkite kočėlu arba trintuvu. Sviestą ištirpinkite garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
Susmulkintus sausainius sumaišykite su ištirpintu sviestu ir keliais šaukštais pieno, kol jie taps tešlos konsistencijos.
Masę paskirstykite ant torto formos dugno ir palikite sustingti šaldytuve.
Jei pyrago pagrindas per valandą nesustingo, (10 minučių įkaitinkite orkaitę iki 190° temperatūros).
Ant braškių pyrago pagrindo su sausainiais dėkite sluoksnį sveikų uogų.
Išmirkykite želatiną 180 ml vandens ir palikite, kad pakiltų. Tada mišinį statykite ant liepsnos ir kaitinkite, kol želatina ištirps (neužvirkite).
Jogurtą supilkite į atskirą indą, įmaišykite vandenį ir želatiną. Torto kremas turėtų būti gana saldus, tačiau, jei norite, galite įdėti šiek tiek cukraus.
Braškių pagrindą užpildykite jogurto mase ir palikite jogurtinį tortą su braškėmis šaldytuve 6-8 valandoms.
Paruoštą desertą galima papuošti likusiomis braškėmis ir mėtų šakelėmis.
Skanaus!
Rašyti komentarą