Nepamirškite, kad pieną geriausia laikyti stikliniame arba porcelianiniame inde.
Kad virintas pienas išliktų dar ilgiau, prieš verdant reikėtų įpilti šiek tiek cukraus.
Žiupsnelis druskos, įbertas į pieną verdant, taip pat neleis jam rūgštėti.
Jei norite, kad pienas ilgai nesugestų, virdami į jį galite įberti nedidelį kiekį geriamosios sodos.
Sunku patikėti, bet žiupsnelis druskos padės išlaikyti net nesterilizuotą pieną šaldytuve.
Įpilkite šiek tiek druskos į butelį pieno ir jis išsilaikys daug ilgiau.
Druskos reikėtų įberti vos tik atidarius pakuotę ar butelį.
Vėliau įberta druska nebepadės.
Panašų poveikį turi krienų lapai - į indą su pienu įdėjus porą lapų, jis ilgai išliks šviežias.
Į indą su pienu įdėti mėtų lapeliai taip pat padės išvengti rūgimo.
Rašyti komentarą