Ką lengva ir greitai paruošti iš vyšnių, jei turite didelį derlių

Parengėme keletą greitų vyšnių receptų, jei šiemet derlius buvo itin gausus.

Vasarą sodo šeimininkus dažnai kankina klausimas, kur dėti kilogramus vyšnių.

Jei nebegalite žiūrėti į jokius vyšnių desertus, o visi giminaičiai jau atsisako kibirų su derliumi - papasakosime, kaip lengvai ir greitai apdoroti uogas.

Vyšnių kompotas žiemai

Ingredientai 3 litrų talpos stiklainiui:

vyšnios - 300 g;

cukraus - 150-200 g;

vandens - 3 litrai.

Gaminimas:

Vyšnias nuplaukite, pašalinkite lapus ir kotelius. Uogas sudėkite į švarų stiklainį ir užpilkite cukrumi. Užvirinkite vandenį ir supilkite į stiklainį.

Uždenkite stiklainį dangteliu, apverskite aukštyn kojomis ir uždenkite šiltu apklotu.

Palikite vyšnių kompotą uždengtą, kol visiškai atvės, ir perkelkite į tamsią vietą.

Vyšnių kisielius

Sudedamosios dalys:

Vyšnios - 500 g;

cukraus - 150 g;

vandens - 2 litrai;

bulvių krakmolo - 100 g (6,5 valgomojo šaukšto).

Gaminimas:

Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus. Užberkite cukrumi ir palikite 1 valandai - per tą laiką uogos išleis sultis.

Puode užvirinkite vandenį ir užpilkite vyšnias cukrumi. Virkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes.

Atskirai stiklinėje vandens atskieskite krakmolą ir nuolat maišydami supilkite į karštą kompotą.

Supylę kompotą dar kartą užvirinkite vyšnių kisielių ir išjunkite ugnį. Palikite gėrimą po dangčiu, kol sutirštės.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder