Blynai

Ką pasigaminti iš rūgusio pieno: 4 puikios idėjos

Pienas yra unikalus produktas, kuris tik parūgštintas tampa sveikesnis. Raugintame piene yra daug naudingų bakterijų, todėl kepiniai tampa švelnūs ir purūs. Patyrusios šeimininkės žino, kad šis produktas yra puikus pagrindas puriai tešlai.

Purūs blyneliai su raugintu pienu

  • Rūgštus pienas - 250 ml.
  • Kiaušiniai - 1 kiaušinis
  • Kvietiniai miltai - 200 gr.
  • Saulėgrąžų aliejaus - 2 valgomieji šaukštai.
  • Cukrus - 2 valgomieji šaukštai.
  • Druska - 0,5 šaukštelio.
  • Šviežios mielės - 20 gr.
  • Augalinis aliejus - 4 šaukštai tešlai + 100 gr kepimui. 

Kiaušinius ir rūgpienį išimkite iš šaldytuvo ir pašildykite iki kambario temperatūros.

Supilkite pieną į didelį dubenį, suberkite mieles ir šaukštą cukraus.

Išmaišykite ir palikite 15 minučių pakilti saulėje arba prie viryklės.

Leiskite mišiniui pakilti.

Į mišinį suberkite miltus, druską ir likusį cukrų.

Supilkite sviestą ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite tešlą ir palikite pakilti 2 valandas.

Tešla turėtų iškilti 4 kartus didesnė už pradinę.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų.

Šaukštu dėkite bulvytes ant įkaitusios keptuvės ir kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

Ploni blyneliai su rūgpieniu

  • Kvietiniai miltai - 150 gr.
  • Rūgštus pienas - 400 ml.
  • Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis.
  • Druska - 0,5 šaukštelio.
  • Soda - žiupsnelis.
  • 2 kietai virti kiaušiniai - 2 vnt.
  • Augalinis aliejus - 4 valgomieji šaukštai.
  • Vanduo - 50 ml.

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros, kad tešla būtų sėkminga.

Kelis kartus persijokite miltus.

Suberkite cukrų, druską ir žiupsnelį sodos.

Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai suplakite. Į kiaušinius supilkite pieną ir pusę sviesto.

Miltuose padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių ir pieno mišinį.

Tešlą maišykite iki vientisos masės - ji turi būti tiršta. Atskieskite tešlą vandeniu ir palikite 15 minučių pastovėti.

Įkaitinkite keptuvę ir patepkite augaliniu aliejumi. Kepkite blynus iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Jei blyneliai pradeda lipti, keptuvę patepkite aliejumi.

Organizatorių nuotr.

Rūgštaus pieno pyragėliai / nuotr. ua.depositphotos.com

Rūgštaus pieno pyragėlių tešla

  • Rūgštus pienas - 500 ml.
  • Druska - 1 šaukštelis.
  • Cukrus - 1 sriubos šaukštas.
  • Soda - žiupsnelis.
  • Džiovintų mielių - 1 valgomasis šaukštas.
  • Kvietiniai miltai - 800 gr.
  • Saulėgrąžų aliejus - 2 valgomieji šaukštai.

Į raugintą pieną suberkite sodą, cukrų, druską ir mieles.

Palaipsniui į tešlą suberkite miltus. Išminkykite tešlą šaukštu, o tada minkykite rankomis.

Pabaigoje įdėkite sviesto ir dar kartą išminkykite.

Palikite tešlą pakilti 30 minučių.

Tešlą iškočiokite ir padalykite į lygias dalis. Tada galite gaminti pyragėlius.

Rauginto pieno sausainiai

  • Miltai - 600 g.
  • Rūgštus pienas - 200 ml.
  • Miltai - 1 puodelis.
  • Sviestas - 140 gr.
  • Kiaušiniai - 3 kiaušiniai.
  • Cukrus - 160 gr.
  • Kepimo soda - 1 puodelis

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder