Ką pasigaminti iš rūgusio pieno: 4 puikios idėjos
Purūs blyneliai su raugintu pienu
- Rūgštus pienas - 250 ml.
- Kiaušiniai - 1 kiaušinis
- Kvietiniai miltai - 200 gr.
- Saulėgrąžų aliejaus - 2 valgomieji šaukštai.
- Cukrus - 2 valgomieji šaukštai.
- Druska - 0,5 šaukštelio.
- Šviežios mielės - 20 gr.
- Augalinis aliejus - 4 šaukštai tešlai + 100 gr kepimui.
Kiaušinius ir rūgpienį išimkite iš šaldytuvo ir pašildykite iki kambario temperatūros.
Supilkite pieną į didelį dubenį, suberkite mieles ir šaukštą cukraus.
Išmaišykite ir palikite 15 minučių pakilti saulėje arba prie viryklės.
Leiskite mišiniui pakilti.
Į mišinį suberkite miltus, druską ir likusį cukrų.
Supilkite sviestą ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite tešlą ir palikite pakilti 2 valandas.
Tešla turėtų iškilti 4 kartus didesnė už pradinę.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų.
Šaukštu dėkite bulvytes ant įkaitusios keptuvės ir kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Ploni blyneliai su rūgpieniu
- Kvietiniai miltai - 150 gr.
- Rūgštus pienas - 400 ml.
- Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis.
- Druska - 0,5 šaukštelio.
- Soda - žiupsnelis.
- 2 kietai virti kiaušiniai - 2 vnt.
- Augalinis aliejus - 4 valgomieji šaukštai.
- Vanduo - 50 ml.
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros, kad tešla būtų sėkminga.
Kelis kartus persijokite miltus.
Suberkite cukrų, druską ir žiupsnelį sodos.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai suplakite. Į kiaušinius supilkite pieną ir pusę sviesto.
Miltuose padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių ir pieno mišinį.
Tešlą maišykite iki vientisos masės - ji turi būti tiršta. Atskieskite tešlą vandeniu ir palikite 15 minučių pastovėti.
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite augaliniu aliejumi. Kepkite blynus iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Jei blyneliai pradeda lipti, keptuvę patepkite aliejumi.
Rūgštaus pieno pyragėliai / nuotr. ua.depositphotos.com
Rūgštaus pieno pyragėlių tešla
- Rūgštus pienas - 500 ml.
- Druska - 1 šaukštelis.
- Cukrus - 1 sriubos šaukštas.
- Soda - žiupsnelis.
- Džiovintų mielių - 1 valgomasis šaukštas.
- Kvietiniai miltai - 800 gr.
- Saulėgrąžų aliejus - 2 valgomieji šaukštai.
Į raugintą pieną suberkite sodą, cukrų, druską ir mieles.
Palaipsniui į tešlą suberkite miltus. Išminkykite tešlą šaukštu, o tada minkykite rankomis.
Pabaigoje įdėkite sviesto ir dar kartą išminkykite.
Palikite tešlą pakilti 30 minučių.
Tešlą iškočiokite ir padalykite į lygias dalis. Tada galite gaminti pyragėlius.
Rauginto pieno sausainiai
- Miltai - 600 g.
- Rūgštus pienas - 200 ml.
- Miltai - 1 puodelis.
- Sviestas - 140 gr.
- Kiaušiniai - 3 kiaušiniai.
- Cukrus - 160 gr.
- Kepimo soda - 1 puodelis
Rašyti komentarą