Kada sūdyti makaronus: šios klaidos nepavyksta išvengti daugeliui
Tačiau ne visi žino, kada sūdyti makaronus, kad nereikėtų iš naujo gaminti vakarienės.
Paslapčių, kiek sūdyti makaronus, nėra, žinome tik tiek, kad nuo druskos priklauso beveik visa jūsų patiekalo "ateitis".
Ir tai reikia įsiminti kartą ir visiems laikams, net jei paprastai sūraus maisto nevalgote.
Patyrusių virtuvės šefų patarimai
Pats maisto gaminimas žmonėms nesukelia tiek rūpesčių, kiek kita dilema - kaip sūdyti makaronus.
Daugelis skuba į dar šaltą vandenį įberti visą šaukštą druskos ir tik tada sudėti produktus, kiti nesupranta, kodėl verdant makaronus apskritai reikėtų sūdyti vandenį.
Atsakymas paprastas: druska, keli arbatiniai šaukšteliai saulėgrąžų aliejaus ir tinkama vandens porcija neleis makaronams prilipti ar sutrūkinėti.
Be to, makaronai be druskos būtų per daug neskanūs.
Dėl druskos makaronai gerai išverda, tačiau jie vis tiek lieka tokie pat kieti.
Į verdantį vandenį reikia įberti druskos, kad makaronai ją sugertų.
Tik tada reikėtų sudėti makaronus.
Nepamirškite makaronų išmaišyti, kitaip jie prilips prie puodo.
Dažnai daroma klaida sūdyti makaronus jau verdant, tačiau taip rizikuojate sugadinti dar verdančių makaronų konsistenciją (pavyzdžiui, makaronai bus liesi, o kai kuriais atvejais kvepės "plastiku"), be to, druska netolygiai pasiskirstys po visus makaronus.
Kiek druskos dėti į makaronus - optimalios proporcijos
Kita ne mažiau populiari klaida - sūdyti makaronus jiems verdant, viršijant prieskonių kiekį.
Pavyzdžiui, jei žmogus laikosi dietos, druską geriau dėti atsižvelgiant į jos visišką ištirpimą verdančiame vandenyje.
Tuomet druskos likučiai tiesiog nusės vandenyje.
Nuo porcijų skaičiaus priklauso, kiek šaukštų druskos protinga įberti į makaronus.
Tik nepamirškite: į kiekvieną litrą vandens reikėtų įberti ne mažiau kaip 8-10 g druskos (vieną ar du žiupsnelius).
Rašyti komentarą