Kai norisi paprastai, pigiai ir gardžiai: sotus ir nebrangus bulvių apkepas

(1)

Didžiosioms metų šventėms smagiai išlingavus, o šventinio stalo likučiams jau išgaravus, pirmąjį naujų metų savaitgalį norisi save pamaloninti kai kuo paprastai nepaprastu.

Karališkam savaitgaliui – karališkas bulvių apkepas

Šeštadienį pasitiksime karališką šventę – Tris karalius, kurie užbaigs kalėdinį laikotarpį. Todėl „Lidl“ ekspertai kviečia pasigaminti nepaprastai paprastą, bet ypatingo skonio karališką bulvių apkepą.

Patiekalui reikės:

  • 14–16 vidutinio dydžio bulvių
  • 700 g šviežio kiaulienos kumpio
  • 2 svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 5–6 v. š. saulėgrąžų aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Petražolių, krapų, kitų šviežių prieskoninių žolelių

 Gaminame:

  1. Kiaulienos kumpį supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir pipirų, smulkintų šviežių prieskoninių žolelių, išmaišykite. Palikite mėsą 15 minučių pasimarinuoti.
  2. Nulupkite ir supjaustykite bulves plonomis juostelėmis arba plokštelėmis. Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite.
  3. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite svogūnus ir česnaką. Pakepinkite svogūną, kol jis suminkštės, o tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.
  4. Paimkite stiklinę ar molinę kepimo formą, apšlakstykite ją aliejumi. Uždėkite pirmą sluoksnį bulvių, kad būtų pilnai padengtas formos plotas.
  5. Tuomet sudėkite marinuotos mėsos juosteles ir dar vieną sluoksnį bulvių. Taip pakartokite, kol viršų uždengsite bulvių juostelėmis.
  6. Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje būsimą apkepką kepkite apie 45–60 minučių, kol gražiai paruduos. Apkepą ant stalo patiekite su mėgstamu padažu arba  skanaukite tiesiog vieną.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder