Karališkam savaitgaliui karališkas bulvių apkepas
Šeštadienį pasitiksime karališką šventę Tris karalius, kurie užbaigs kalėdinį laikotarpį. Todėl Lidl ekspertai kviečia pasigaminti nepaprastai paprastą, bet ypatingo skonio karališką bulvių apkepą.
Patiekalui reikės:
- 1416 vidutinio dydžio bulvių
- 700 g šviežio kiaulienos kumpio
- 2 svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 56 v. š. saulėgrąžų aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Petražolių, krapų, kitų šviežių prieskoninių žolelių
Gaminame:
- Kiaulienos kumpį supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir pipirų, smulkintų šviežių prieskoninių žolelių, išmaišykite. Palikite mėsą 15 minučių pasimarinuoti.
- Nulupkite ir supjaustykite bulves plonomis juostelėmis arba plokštelėmis. Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite.
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite svogūnus ir česnaką. Pakepinkite svogūną, kol jis suminkštės, o tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.
- Paimkite stiklinę ar molinę kepimo formą, apšlakstykite ją aliejumi. Uždėkite pirmą sluoksnį bulvių, kad būtų pilnai padengtas formos plotas.
- Tuomet sudėkite marinuotos mėsos juosteles ir dar vieną sluoksnį bulvių. Taip pakartokite, kol viršų uždengsite bulvių juostelėmis.
- Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje būsimą apkepką kepkite apie 4560 minučių, kol gražiai paruduos. Apkepą ant stalo patiekite su mėgstamu padažu arba skanaukite tiesiog vieną.
Skanaus!
Rašyti komentarą