Kaip atšildyti vištieną per 30 minučių: 3 geriausi būdai

Ne visos namų šeimininkės žino, ar vištieną galima atitirpinti verdančiu vandeniu, ar tai saugu ir kokį atitirpinimo būdą pasirinkti.

Daugelis namų šeimininkių perka mėsą ir ją užšaldo, kad vėliau galėtų pasigaminti. Papasakosime, kaip be jokių problemų ir rūpesčių atšildyti vištieną.

Kaip atitirpinti vištieną mikrobangų krosnelėje

Tai greičiausias vištienos atšildymo būdas, kurį dažnai naudoja namų šeimininkės.

Iš tikrųjų naudoti mikrobangų krosnelę yra patogu, tačiau mėsai tai nėra labai gerai.

Jei nesilaikysite šios technikos, gali atsitikti taip, kad paukštienos gabalas bus pusiau sušalęs, pusiau išviręs.

Be to, kaitinti vištieną pavojinga - jei ji bus palikta kambario temperatūroje ir iš karto neiškepta, ant paukščio "apsigyvens" bakterijos.

Yra tik vienas teisingas būdas atitirpinti vištieną mikrobangų krosnelėje:

įjunkite mikrobangų krosnelę mažiausiu galingumu;

įdėkite vištieną į lėkštę ir įdėkite ją į mikrobangų krosnelę;

kol mėsa atitirpsta, kas 2-3 minutes ją apverskite ir patikrinkite, ar ji paruošta.

Optimalus atšildymo laikas yra 3 minutės kiekvienam 400 g mėsos.

Kaip atitirpinti vištieną šaldytuve

Antrasis variantas - paukštienai atitirpinti naudoti šaldytuvą.

Tiesiog įdėkite vištieną arba jos dalis į gilų indą ir padėkite jį ant apatinės šaldiklio lentynos. Turėkite omenyje, kad šis būdas reikalauja daug laiko - kad mėsa visiškai atitirptų, prireiks kelių valandų.

Kaip atitirpinti vištieną vandenyje

Šis būdas yra greitesnis nei šaldytuvo variantas, todėl jį dažnai naudoja namų šeimininkės, ieškančios atsakymo į klausimą, kaip tinkamai atitirpinti paukštieną, kai nėra laiko.

Įdėkite vištieną į sandarų maišelį ir nuleiskite ją į dubenį su vandeniu.

Taip pat galite pripildyti pilną dubenį šalto vandens ir ten palikti vištieną.

Vandens temperatūra neturėtų būti žemesnė nei -4 laipsniai, kitaip ant paukščio pradės daugintis bakterijos.

Kas 30-40 minučių keiskite vandenį, kad jis išliktų šaltas. Jei nežinote, kiek laiko tokiu būdu atšildoma višta iš šaldiklio, atsakykite, kad nuo 1 iki 3 valandų.

Niekada neatšildykite paukštienos ant stalo arba verdančiu vandeniu.

Šis būdas kelia pavojų mėsai - temperatūra bus per aukšta ir kyla pavojus užsikrėsti pavojingais mikroorganizmais.

Tokiu būdu atitirpintą vištieną valgyti nesaugu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder