Kaip išvirti labai skanias bulves: patyrusių virėjų paslaptys

(10)

Pateikiame keletą patyrusių virėjų patarimų, kaip paruošti aromatingas ir skanias bulves.

Žinios, kaip tinkamai paruošti bulves, visada pravers virtuvėje.

Bendrieji patarimai, kaip virti bulves

Verdant bulves gumbai turi būti vienodo dydžio, antraip jos išvirs netolygiai.

Kuo mažesnio dydžio bulvės, tuo greičiau daržovės išvirs. Jei bulves reikia išvirti kuo greičiau, supjaustykite jas mažais gabalėliais.

Bulvių košei rinkitės krakmolingas veisles - jos lengvai išverda. O salotoms verta rinktis nevirškinamas bulves. Kad suprastumėte, kokios rūšies tai daržovė, perpjaukite ją į du gabalėlius ir patrinkite. Krakmolingų bulvių puselės bus sulipusios, o nekrakmolingų - su vandens lašeliais.

Kad virtos bulvės būtų skaniausios, prieš verdant į vandenį galite įdėti lauro lapą arba česnako skiltelę. Bulves taip pat galite virti mėsos sultinyje.

Kad bulvės greičiau išvirtų, į vandenį įdėkite gabalėlį sviesto. Taip virimo laikas sutrumpės 5 minutėmis.

Kaip išvirti bulves su lupena

Gerai nuplaukite ir pasirinkite vienodo dydžio bulves. Kad odelė nesutrūkinėtų, keliose vietose jas galite subadyti šakute.

Sudėkite jas į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad skystis jas visiškai apsemtų. 1 litrui vandens įberkite 0,5 šaukštelio druskos. Uždenkite puodą dangčiu ir pastatykite ant didelės ugnies.

Užvirus bulvėms, virkite jas ant vidutinės ugnies 20-25 minutes. Labai jauni gumbai verdami 15 minučių, o vyresni - 30 minučių. Ar bulvės jau paruoštos, galite patikrinti įbedę į jas šakutę.

Salotoms skirtas bulves reikėtų virti šiek tiek trumpiau - 15-18 minučių. Jos turi būti šiek tiek kietos ir gerai išlaikyti formą.

Kaip virti nuluptas bulves

Atsargiai nulupkite bulves ir pašalinkite odelę bei visas lupenas. Didelio dydžio gumbus supjaustykite į kelias dalis.

Sudėkite bulves į bulvių puodą ir visiškai užpilkite šaltu vandeniu. Jei reikia, kad bulvės neišvirstų, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą acto 1 litrui vandens.

Pastatykite puodą ant didelės ugnies, o kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės.

Visas nuluptas bulves virkite 20-25 minutes, smulkiai supjaustytas - 15-20 minučių. Baigę virti nusunkite visą vandenį, kitaip bulvės išvirs.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder