Kaip laikyti žalumynus šaldytuve, kad jie išliktų švieži

Kaip laikyti žalumynus šaldytuve, kad išsaugotumėte visus vitaminus ir mineralus ir jie nesuvystų.

Daugumą žalumynų galima laikyti ir kambario temperatūroje, tačiau tokiomis sąlygomis jų galiojimo laikas neviršija 3-4 dienų.

Jei žalumynus reikia laikyti ilgiau, paprastai geriau naudoti šaldytuvą arba šaldiklį.

Prieš dedant žalumynus į šaldytuvą, juos reikia nuvalyti, surinkti, atrinkti pageltusius lapus, surūšiuoti ir tvarkingai sudėti.

Kaip laikyti žalumynus šaldytuve

Žalumynus galite laikyti apatinėje šaldytuvo lentynoje. Trapios struktūros žoleles reikėtų suvynioti į drėgną audeklą.

Norint laikyti žoleles, svarbu pasirinkti tinkamą temperatūrą. Optimali temperatūra bet kokiems žalumynams yra 0 ℃.

Tokioje temperatūroje šaldytuve ji gali gulėti 2 savaites.

Ilgiau laikyti žalumynus šaldytuve nerekomenduojama, nes jie praras savo naudingąsias savybes.

Šaldytuve žalumynus galite laikyti vakuuminiame inde, pagamintame iš aukštos kokybės plastiko. Prieš dedant žalumynus į indą, jį reikia nuplauti ir nusausinti.

Žalumynai gerai laikosi šaldytuve, jei juos sudedate į įprastą stiklinį indą su sandariai uždarytu dangteliu.

Prieš tai svarbu atidžiai apžiūrėti visas žoleles, kad stiklainyje nebūtų pažeisti lapai ir šaknys, nes jie gali supūti.

Prieš dedant žoleles į šaldytuvą, jas galima suvynioti į popierinius rankšluosčius.

Laikydami žalumynus plastikiniame maišelyje šaldytuve, įsitikinkite, kad maišelis tvirtai užrištas, kad į vidų nepatektų deguonies.

Kaip laikyti žoleles šaldiklyje

Žoleles į šaldiklį dedate tada, kai norite jas išsaugoti ilgesnį laiką, dažniausiai - žiemai.

Taip galima laikyti kalendras, petražoles, krapus, estragonus, salierus, žaliuosius svogūnus, špinatus ir rūgštynes.

Prieš dedant žalumynus į kamerą, juos reikia gerai nuplauti po tekančiu vandeniu ir nusausinti nusausinant popieriniu rankšluosčiu.

Kiekvienos rūšies žalumynus reikėtų suvynioti atskirai į plastikinį maišelį arba plėvelę, prieš tai išleidus oro perteklių, ir sudėti į kameros lentyną.

Jei žalumynus planuojama naudoti sriuboms, salotoms, prieš užšaldant juos galima susmulkinti.

Išrūšiuotus, kruopščiai nuvalytus, nuplautus ir išdžiovintus žalumynus supjaustykite arba susmulkinkite peiliu arba specialiomis žirklėmis.

Proporcingai supakuokite žalumynus į mažus maisto indus arba maišelius.

Sriuboms skirtus žalumynus galima užšaldyti ledo formelėse.

Kiekvieną formelių skyrių pripildykite 2/3 žalumynų, tada užpilkite vandeniu ir užšaldykite.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder