Kaip lengvai išspausti sultis iš citrinos iki paskutinio lašo: barmenų patarimai

Citrinų sultys plačiai naudojamos kulinarijoje. Tačiau išspausti sultis iš citrinos yra iššūkis. Ne visoms namų šeimininkėms pavyksta išspausti visas sultis. Ir tai susiję ne su fizine jėga, o su metodu. Papasakosime, kaip iš citrinos išspausti kuo daugiau sulčių. Šiuos metodus naudoja barmenai, ruošdami įvairius kokteilius.

Dėl šių gudrybių citrinos netampa sultingesnės - tik padeda išspausti sultis iki paskutinio lašo be pernelyg didelių pastangų. Kaip tai padaryti?

Mikrobangų krosnelė padės iš citrinos išspausti visas sultis

Reikia įjungti mikrobangų krosnelę visu galingumu ir 30 sekundžių kaitinti joje citriną. Citrina taps minkšta, todėl bus galima išspausti 2 kartus daugiau sulčių. Tas pats galioja apelsinams, mandarinams ir kitiems citrusiniams vaisiams.

Atkreipkite dėmesį, kad orkaitė tam netinka. Ką daryti, jei nėra mikrobangų krosnelės? Tokiu atveju galima išsiversti su verdančiu vandeniu.

Kaip išspausti sultis iš citrinos karštu vandeniu

Supilkite vandenį į puodą, pašildykite iki 50 laipsnių. Orientuokitės pagal burbuliukus, kurie esant 50 laipsnių temperatūrai pradeda atsirasti puodo dugne.

Atsargiai įdėkite citriną į pašildytą vandenį ir palikite dviem minutėms.

Po to dideliu dantytu šaukštu išimkite citriną iš puodo. Palaukite, kol ji bus drungna.

Apverskite ją aplink stalą, lengvai paspausdami.

Perpjaukite citriną pusiau ir išspauskite sultis.

Verdantis vanduo padės išspausti sultis iš citrinos.

Įdėkite citriną į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu iš visų pusių.

Po to padėkite citriną ant stalo ir, spausdami delnu, sukite ją pirmyn ir atgal.

Supjaustykite citriną gabaliukais ir išspauskite visas sultis.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder