Kaip nesugadinti nelimpančios keptuvės: virėja įvardijo 5 produktus, kurie gadina dangą
Nelimpanti keptuvė yra svarbi virtuvėje, tačiau ji neturėtų būti pagrindinė. Netinkamai naudojant galima sugadinti patiekalus, taip pat ir pačią keptuvę, sumažinant jos ilgaamžiškumą, rašo Cnet.
Leidinys pažymi, kad nors nelimpanti keptuvė yra patogi, daugumą patiekalų geriau gaminti nerūdijančio plieno arba ketaus keptuvėje. Šefas ir kulinarijos dėstytoja Richard Lamarita apibūdino nelimpančią keptuvę kaip „nišinę“ tam tikra prasme.
„Kiaušinienė ar kepti kiaušiniai, blynai, keptas tofu – puikiai tinka nelimpančiai keptuvei. Šie patiekalai turi lengvai nuslysti, nepalikdami likučių dugne. Nelimpančios keptuvės yra populiarios, jas lengva plauti, patogu naudoti, ir aš rekomenduoju kiekvienam virėjui tokią turėti“, – sakė Lamarita.
Tačiau, anot jos, ši keptuvė nėra skirta darbui aukštoje temperatūroje, dėjimui į orkaitę ar intensyviam šveitimui. Danga, kuri suteikia nelimpančią savybę, greičiau genda veikiama tam tikrų produktų ar gaminimo būdų.
Kokius patiekalus Lamaritos teigimu niekada nereikėtų gaminti nelimpančioje keptuvėje?
-
Daugumos rūšių mėsa ir žuvis
Jeigu norite traškios plutelės ant steiko, vištienos krūtinėlės ar lašišos gabalo, to nepasieksite nelimpančioje keptuvėje. Jos danga neatlaiko aukštos temperatūros, reikalingos tokiam rezultatui. -
Dauguma daržovių
Kaip ir su mėsa, ant nelimpančios keptuvės nepavyks tinkamai apkepinti daržovių. Kad pasiektumėte gerų rezultatų su cukinijomis, morkomis, svogūnais, šparagais – rinkitės nerūdijančio plieno ar ketaus keptuvę. -
Karamelizuojamas maistas
Jei reikia karamelizuoti produktus, pavyzdžiui, padažui, nelimpanti keptuvė netinka – joje karamelizacija nevyksta tinkamai. Ši klasikinė technika reikalauja gero apkepinimo, kuriam nelimpanti danga nėra skirta. -
Labai rūgštūs produktai
Gaminant rūgščius patiekalus – pomidorų padažą, troškintus kopūstus su actu ar citrinų sultimis – ilgainiui pažeidžiama nelimpanti danga. -
Sriubos, padažai
Reikėtų vengti gaminti patiekalus, kuriems reikia daug maišyti. Tai greičiau dėvi paviršių. Net ir tinkamai naudojant, nelimpanti danga ilgainiui susidėvi, tad neverta to spartinti.

Rašyti komentarą