„Kaip pas mamą“ – Vytaras Radzevičius dalijasi pigiu itališku receptu

(1)

Skani, spalvinga, kvapni ir sveikai maistinga – taip Italijos virtuvę apibūdina žymus keliautojas, kulinaras Vytaras Radzevičius.

Jos populiarumą pasaulyje užtikrina ir paprastumas ruošiant maistą, todėl ir Lietuvoje netrūksta itališkų patiekalų mėgėjų, rašoma „Lidl" pranešime žiniasklaidai.

„Švieži, skanūs produktai, paprastumas gaminant, tradicijos – tokie, mano manymu, būtų pagrindiniai Italijos virtuvės bruožai. Galima sakyti – kaip pas mamą. Todėl nieko keisto, kad šios virtuvės patiekalus taip pamėgome ir prisijaukinome Lietuvoje.

Galbūt ne visada randame laiko ilgai šeimyniškai leisti laiką prie stalo, kaip tai daro italai, bet pamažu šis įprotis atranda vietą ir mūsų kasdienybėje", – pasakoja V. Radzevičius.

V. Radzevičiaus receptas: sultingoji parmidžana

Paklaustas, kokį nebrangų, bet gardų ir paprastai paruošiamą patiekalą siūlytų pasigaminti, „Lidl" ambasadorius V. Radzevičius dalijasi savo draugės iš Italijos receptu – parmidžana. Jis, pasak pašnekovo, itin tinka dabar, kai prinoksta baklažanai.

„Parmidžana (it. parmigiana) – tikras italų virtuvės patiekalas, įvairiais pavadinimais paplitęs visame pasaulyje. Pačioje Italijoje jis dažniausiai kildinamas iš pietų Italijos Kampanijos regiono.

Tačiau, kaip neretai būna, yra ir kitų versijų. Legenda byloja, kad šio patiekalo pavadinimas gali būti siejamas su šiaurės Italijoje esančiu Parmos miestu, nes „parmigiana" reiškia Parmos stilių", – pasakoja V. Radzevičius.

Parmidžanai reikės:

  • 1 didelio baklažano
  • 250 g konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 3–5 česnako skiltelių
  • 1 svogūno
  • 2 saujų tarkuoto parmezano sūrio
  • 3 rutuliukų mocarelos sūrio
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 5 v. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 a. š. cukraus
  • Druskos padažui ir baklažanui
  • Juodųjų pipirų pagal skonį
  • 2 šakelių šviežio baziliko

Gaminame:

  1. Baklažaną supjaustykite itin plonais griežinėliais. Sudėkite juos į koštuvą, apibarstykite druska, prispauskite iš viršaus ir palikite porai valandų, kad dingtų kartumas.
  2. Tada imkitės padažo. Susmulkinkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite juos alyvuogių aliejuje, kad gražiai pageltonuotų.
  3. „Italė Monia, kuri su manimi pasidalijo parmidžanos receptu, sakė, kad kepant reikia sulaukti, kada svogūnai pradeda dainuoti, tada reikia supilti pomidorus", – pataria kulinaras.
  4. Įdėkite žiupsnelį druskos, cukraus, pipirų ir šviežio baziliko. Virkite ant mažos ugnies maišydami, kol padažas sutirštės.
  5. Baklažanus pakepinkite ant saulėgrąžų aliejaus iš abiejų pusių. Iškepę, nusausinkite riebalus.
  6. Tada kepimo inde apatiniame sluoksnyje sudėkite pusę baklažanų, kad padengtų visą plotą. Užpilkite pusę padažo. Užberkite sluoksnį smulkintos mocarelos, sluoksnį smulkinto parmezano.
  7. Tada vėl klokite baklažanus, pilkite pomidorų padažą ir gausiai apibarstykite parmezanu. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, kol susidarys sūrio pluta. Patiekite karštą.

Skanaus!

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder