Žinome, kad parduotuvėje pirktas majonezas nėra labai sveikas. Tačiau kartais patiekaluose ne visada galima jį pakeisti, pavyzdžiui, grietine ar kitu padažu.
Norite, kad skonis būtų panašus į majonezo. Papasakosime, kaip pasigaminti naminio majonezo, kurio skonis bus geresnis nei parduotuvinio majonezo, ir pasidalysime lieso majonezo receptu.
Naminis majonezas iš vieno kiaušinio
Kiaušinis - 1 kiaušinis.
Augalinis aliejus - 350 ml
Druska - 1 šaukštelis.
Cukrus - 2 šaukšteliai.
Garstyčios - 1 šaukštelis.
Citrinų sultys - 1 šaukštelis.
Sumaišykite kiaušinį, druską, cukrų ir garstyčias. Įpilkite aliejaus. Švelniai suplakite masę mikseriu, pradėdami nuo dugno. Kai mišinys bus baltas ir tirštas, supilkite citrinos sultis ir dar kartą suplakite.
Naminis majonezas su garstyčiomis ir citrinų sultimis
2 kiaušinių tryniai - 2 vnt.
Augalinis aliejus - 300 ml
Grietinė - 100 gr
Garstyčios - 1 šaukštelis.
Citrinų sultys - 1 šaukštelis.
Druska - pagal skonį
Kiaušinių trynius suplakite su garstyčiomis. Įpilkite citrinos sulčių ir plakant plona srovele supilkite pusę augalinio aliejaus. Tada pakaitomis supilkite grietinę ir kitą pusę aliejaus. Toliau plakite, kol gerai susimaišys. Pagal skonį pagardinkite druska ir dar kartą išmaišykite.
Patarimas: jei norite tirštesnio padažo, įpilkite šiek tiek daugiau augalinio aliejaus.
Naminis majonezas be garstyčių
Jei nemėgstate garstyčių, vietoj jų naudokite actą.
2 kiaušinių tryniai - 2 vnt.
Augalinis aliejus - 150 ml
Druska - 1/2 šaukštelio.
Cukraus - 1/2 šaukštelio.
Actas 9% arba obuolių 6% - 1/2 šaukštelio.
Sumaišykite kiaušinių trynius, druską, cukrų ir actą. Sumaišykite trynius, cukrų ir actą, supilkite aliejų ir atsargiai plakite mikseriu iki vientisos ir reikiamos konsistencijos masės.
Rašyti komentarą