Kaip teisingai laikyti sūrį: ekspertai pasidalijo vienu gyvenimo patarimu, kuris turėtų padėti

Sūris yra produktas, kuris naudojamas daugelyje patiekalų. Tačiau dėl savo struktūros jis labai lengvai apipelėja, jei laikomas netinkamai. Todėl „allrecipes“ ekspertai pateikė vieną būdą, kuris padės apsaugoti sūrį nuo ankstyvo gedimo, praneša „Express“.

„Kai sūris supjaustomas ir patenka sąlyčiu su oru ir drėgme, prasideda gedimo procesas. Paprastai atidarytas sūrio gabalas gali būti laikomas šaldytuve nuo keturių iki aštuonių savaičių (žinoma, priklausomai nuo rūšies). Tačiau, pasinaudojus šiuo paprastu būdu, tas pats sūris gali išlikti šviežias tris kartus ilgiau“, – teigia ekspertai.

Daugelis sūrį perkelia į užsegamą maišelį ir grąžina į šaldytuvą, tačiau ekspertai pataria vietoj to sudrėkinti švarų popierinį rankšluostį baltojo acto tirpalu ir juo apvynioti sūrio gabalėlį.

„Tada galite jį perkelti į maišelį su užtrauktuku (arba sandarų indą) ir laikyti sūrio dėžutėje savo šaldytuve. Toliau jums tereikia tik kartais patikrinti popierinio rankšluosčio drėgnumą ir, jei jis išdžiūvo, sudrėkinti jį actu. Tada galėsite mėgautis šviežiu sūriu be pelėsių daugelį savaičių“, – užtikrino specialistai.

Tuo pačiu metu žmonės mano, kad actas gali pakeisti sūrio skonį, tačiau ekspertai užtikrina, kad tai nėra tiesa.

„Actas tiesiog sustabdys bakterijų augimą ant paviršiaus, todėl galėsite mėgautis sūriu ilgiau. Paslaptis yra baltojo acto, kuris dėl didelės acto rūgšties koncentracijos turi neįtikėtinas antimikrobines ir priešgrybelines savybes. Tai reiškia, kad jį galima naudoti, norint žymiai sulėtinti maistą gadinančių mikroorganizmų augimą“, – pridūrė „allrecipes“.

Be to, toks metodas padeda išlaikyti tinkamą sūrio drėgmės lygį.

„Naudojant actu sudrėkintą rankšluostį, užtikrinama pakankamai drėgna aplinka, kad sūris neišdžiūtų, o acto rūgštingumas neleidžia jam tapti maistine terpe pelėsiui“, – pabrėžė specialistai.

Tačiau ekspertai pažymėjo, kad svarbu naudoti šį metodą tam tikrų rūšių sūriams. Pavyzdžiui, jis puikiai tinka parmezanui ir brandintam čederiui.

„Tačiau kai sūriai tampa minkštesni, šis laikymo būdas praranda savo magiją. Nors actas gali pratęsti minkštų sūrių, tokių kaip bry, kamamberis ir mocarela, šviežumą, jei rankšluostis yra pernelyg sudrėkintas actu, tai gali sukelti sūrio išmirkymą ar tekstūros pasikeitimą. O šviežių sūrių atveju tai gali visiškai sugadinti skonį ir tekstūrą, todėl šią techniką naudokite tik kietiems sūriams“, – rekomenduoja specialistai.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder