Kaip tinkamai laikyti grybus: ekspertas patarė, kaip prailginti jų „gyvenimą“ šaldytuve

Dėl didelio vandens kiekio grybus reikia laikyti šaldytuve, tačiau dėl to juos sunku išlaikyti šviežius.

Kylant maisto kainoms, verta atsargiau sandėliuoti maistą, kad jis būtų kuo mažiau švaistomas.

Dėl didelio vandens kiekio grybus reikėtų laikyti šaldytuve. Tačiau būtent todėl juos sunku laikyti šviežius.

„Jei nuolat matote, kad grybai tamsėja ir minkštėja, šis patarimas dėl atliekų yra būtinas.

Naudokite virtuvinį rankšluostį arba popierinį maišelį, kad sugertumėte šių ingredientų drėgmę ir paskatintumėte oro srautą grybuose“, - pataria ‚Too Good To Go UK‘ direktorė Sophie Truman.

Pasak jos, indus reikėtų išmesti. Vietoj jų ieškokite skaidraus popierinio maišelio.

„Grybuose yra daug vandens, todėl jų laikymas su virtuviniu rankšluosčiu arba popieriniame maišelyje padeda sugerti drėgmės perteklių ir neleidžia jiems per greitai patamsėti“, - aiškina Truman.

Ji priduria, kad taip pat verta, užuot plovus grybus, tiesiog išimti juos iš prekybos centro pakuotės ir nusausinti švariu virtuviniu rankšluosčiu.

Tada išklokite popierinį maišelį keliais popieriaus lapais ir atsargiai sudėkite grybus. Padėkite maišelį į šaldytuvą toliau nuo bet ko, kas galėtų sutraiškyti grybus.

„Dauguma sveikų grybų šaldytuve išsilaiko nuo keturių iki septynių dienų, o taip juos laikydami galite padėti jiems išsilaikyti visas septynias dienas. 

Kita vertus, pjaustyti grybai paprastai šaldytuve išsilaiko vieną ar dvi dienas, todėl, laikydami sveikus grybus, galite užsitikrinti, kad jie išsilaikys šiek tiek ilgiau“, - apibendrino Trumanas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder