Karamelizuotas ir neįtikėtinai skanus kondensuotas pienas yra skanėstas, kurį daugelis prisimena nuo vaikystės. Tačiau net ir šiandien, kai saldumynų įvairovė vis dar didelė, sutirštintas pienas vis dar populiarus.
Taip paprasta atidaryti kondensuoto pieno skardinę ir įpilti jo į kavą arba naudoti vietoj torto kremo. Tačiau parduotuvėje pirktas sutirštintas pienas gali būti prastos kokybės ar net kenksmingas.
Naminis sutirštintas pienas visada būna labai skanus, lipnus ir tirštas.
Kad kondensuotas pienas būtų tobulas, jums reikia:
1 litras pieno;
300 g cukraus;
1 arbatinis šaukštelis geriamosios sodos;
žiupsnelį vanilinio cukraus.
Kaip pasigaminti kondensuotą pieną namuose:
Gerai pašildykite pieną, bet neleiskite jam užvirti.
Pašildytą pieną sumaišykite su cukrumi, soda ir vanile.
Uždekite puodą ant ugnies ir virkite ant silpnos ugnies, kol mišinys įgaus karamelės spalvą.
Visą laiką maišykite pieną.
Iš vieno litro pieno gaunama maždaug 400 g kondensuoto pieno.
Vienintelis skirtumas tarp įprasto sutirštinto pieno ir "virinto" sutirštinto pieno yra virimo laikas - kuo ilgiau kondensuotas pienas verdamas, tuo stipriau karamelizuojasi. Gaunama tiršta, sodrios karamelinės spalvos masė.
Paruoškite klasikinį sutirštintą pieną, kaip ir ankstesniame recepte, tačiau pirmajame etape virkite mišinį ant vidutinės ugnies 20 minučių nuolat maišydami, tada sumažinkite ugnį ir virkite, kol pienas taps karamelės spalvos ir tirštas.
Kai kondensuotas pienas taps tinkamos konsistencijos, išjunkite ugnį, bet maišykite dar maždaug penkias minutes. Tai padės atsikratyti putų ir mūsų skanėstas taps tirštesnis.
Pirmiausia atvėsiname iki kambario temperatūros, po to ją galima dėti į šaldytuvą.
Rašyti komentarą