Kardiologas įvardijo užkandį Nr. 1, gerinantį širdies sveikatą

Tai nebrangus, lengvai pagaminamas ir labai skanus patiekalas.

Kardiologė atskleidė savo mėgstamiausią popietės užkandį, kurį rekomenduoja tiems, kurie nori sustiprinti širdį.

Kaip rašo "Parade", kardiologė Sandhya K Balaram reguliariai valgo oro popkornus.

"Šis užkandis naudingas širdies sveikatai, nes turi daug skaidulų ir mažai kalorijų", - paaiškino ji. Nors dažnai manoma, kad skaidulos yra žarnyno sveikatai svarbi maistinė medžiaga, moksliniai įrodymai rodo, kad skaidulos svarbios ir širdžiai.

Mityba, kurioje gausu skaidulų, siejama su mažesne širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Skaidulos gali padėti sumažinti "blogojo" cholesterolio kiekį, o tai padeda sumažinti širdies ligų riziką.

Kaip pažymėjo Balaramas, ore išpūsti kukurūzai taip pat turi mažai kalorijų. Viename puodelyje popkornų yra tik 31 kalorija.

Mažai kaloringi užkandžiai naudingi širdies sveikatai, nes per didelis kalorijų kiekis gali sukelti nutukimą, kuris yra širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnys.

Svarbu pažymėti, kad ne visi popkornai yra tokie sveiki kaip ore spraginti popkornai. Kai kurių rūšių popkornuose, ypač mikrobangų krosnelėje gaminamuose, yra daug natrio ir sočiųjų riebalų, kurių perteklius kenkia širdies sveikatai.

Be to, užuot į popkornus dėjus druskos, geriau dėti širdžiai naudingų prieskonių ir žolelių, pavyzdžiui, ciberžolės, česnako, pankolio ar krapų.

"Įpratus rinktis tinkamą maistą, sumažėja širdies ir kraujagyslių ligų, kurias gali sukelti aukštas kraujospūdis, antrojo tipo diabetas ir nutukimas, skaičius", - sakė kardiologas.

"Pasirūpinkite, kad sveiki užkandžiai būtų lengvai prieinami, ir padėkite juos šaldytuvo priekyje", - patarė Balaramas ir pridūrė, kad taip išvengsite nesveikų užkandžių.

Kardiologas teigė, kad be popkornų, širdžiai naudingais užkandžiais gali būti vaisiai ir daržovės, jogurtas, riešutų mišinys, varškė ir kietai virti kiaušiniai.

Kalbant apie tai, kokių užkandžių reikėtų vengti arba sumažinti jų kiekį, jei norite teikti pirmenybę širdies sveikatai, daktaras Balaramas patarė vengti itin apdorotų maisto produktų.

"Tai yra... traškučiai, sūrūs prieteliai, saldainiai ir šokoladas. Kiti sveikatai kenksmingi maisto produktai yra saldūs gėrimai, greitasis maistas, pavyzdžiui, traškučiai, ir perdirbta mėsa", - sakė ji.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder