Kas atsitinka jūsų kraujospūdžiui, kai nustojate valgyti kiaušinius

Daugelis žmonių net nesupranta, kad jų kraujospūdis yra padidėjęs, nes jis neturi jokių simptomų.

Didelis kraujospūdis yra mirtinų širdies ligų priežastis. Tačiau daugelis žmonių net nesupranta, kad jų kraujospūdis yra aukštas, nes jam nepasireiškia jokie simptomai.

Vienas iš būdų reguliuoti kraujospūdį yra dieta. Joje daugiausia dėmesio skiriama maisto produktams, kuriuose gausu kalio, kalcio, magnio, skaidulų ir baltymų, tačiau ribojamas maistas, kuriame yra daug cukraus, natrio ir sočiųjų riebalų, rašo "Healthdigest".

Šiuo atžvilgiu yra įrodymų, kad po kurio laiko suvalgius per daug kiaušinių gali padidėti kraujospūdis.

Prieš kelerius metus mokslininkai nustatė, kad valgant kiaušinius gali padidėti cholesterolio kiekis, o tai gali 22 % padidinti hipertenzijos riziką. Tiems, kurie per savaitę suvalgydavo iki septynių kiaušinių, tikimybė susirgti aukštu kraujospūdžiu buvo 14 proc. didesnė.

2021 m. tyrimo duomenimis, kiaušiniai nėra visiškai sveiki. Valgant daugiau nei keturis kiaušinius per savaitę, 50 proc. padidėjo bendros mirties rizika, 75 proc. padidėjo mirties nuo širdies ir kraujagyslių ligų rizika ir 52 proc. padidėjo mirties nuo vėžio rizika, palyginti su mažiau nei vieno kiaušinio per savaitę valgymu.

Netgi valgant nuo dviejų iki keturių kiaušinių per savaitę 22 proc. padidėjo bendro mirtingumo nuo visų priežasčių rizika ir 43 proc. padidėjo mirties nuo širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Mokslininkai teigė, kad kiaušiniuose esantis cholesterolis paaiškina didelį ryšį su mirtingumu.

Mitybos specialistai pažymėjo, kad galbūt geriau apsiriboti vienu kiaušiniu arba kiaušinio baltymu.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder