Reikės:
2 l vandens,
400 g jautienos su kaulu,
500 g kopūsto,
2–3 bulvių,
1 morkos,
1 svogūno,
1 šaukšto aliejaus,
1 lauro lapo,
1–2 česnako skiltelių,
3 žirnelių juodųjų pipirų,
3 žirnelių kvapniųjų pipirų,
0,5 šaukšto druskos
0,5 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių,
1 šaukšto pomidorų pastos.
Gaminimo būdas
Sultiniui jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite ant stiprios ugnies, pašalinkite putas.
Sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite uždengę 2 valandas. Sultinį nukoškite, mėsą atskirkite nuo kaulų ir vėl sudėkite į sultinį.
Užvirinkite. Bulves supjaustykite vidutiniais kubeliais arba lazdelėmis.
Sudėkite į verdantį sultinį. Kopūstą supjaustykite smulkiomis juostelėmis, sudėkite į puodą. Virkite viską kartu nuo užvirimo 10 minučių. Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pirmiausia sudėkite svogūną, pakepinkite trumpai.
Tada suberkite morkas, viską kartu pakepinkite, kol aliejus taps oranžinis.
Sudėkite keptas daržoves į sriubą. Suberkite prieskonius, druską, pomidorų pastą, virkite 15 minučių ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu.
Česnaką supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į puodą likus 3 minutėms iki virimo pabaigos. Patiekite su grietine ir kapotomis žolelėmis.
Skanaus!
Rašyti komentarą