Visi žino varškės naudą - tai puikus kalcio, A ir B grupės vitaminų bei gerųjų pieno rūgšties bakterijų šaltinis. Varškės žala žinoma mažiau. Ji turi keletą kontraindikacijų.
Kai kurie žmonės varškę valgo metų metus ir net nepastebi jos žalingo poveikio sveikatai arba dėl to kaltina kitus produktus.
Išvardykime kategorijas žmonių, kuriems šio trupininio skanėsto geriau vengti:
Inkstų negalavimai
Edema
Gastritas
Alergija laktozei
Kodėl neturėtumėte valgyti nuriebalintos varškės
Inkstų ligos
Varškės sūris kenkia inkstams, nes jame yra daug baltymų, kurie labai apkrauna šalinimo sistemos organus.
Jei dažnai skundžiatės inkstų problemomis, varškė tikrai ne jums.
Tinimas
Kai kurie žmonės, suvalgę varškės, skundžiasi veido ir rankų patinimu. Taip gali nutikti, jei nevalgote pakankamai druskos ar angliavandenių.
Jei tai galioja jums, geriau varškės nevalgykite. Varškėje yra daug natrio, kuris sulaiko vandenį ir sukelia patinimą.
Gastritas
Žmonėms, kuriems yra padidėjęs skrandžio rūgštingumas, geriau nevalgyti varškės, ypač riebios ir naminės varškės. Kuo varškė žalinga tokiems žmonėms?
Produkte gausu pieno rūgšties, kuri dirgina ir taip pažeistą skrandžio gleivinę. Taip pat rūgščios ir riebios varškės neturėtų valgyti žmonės, kuriuos dažnai vargina rėmuo.
Tačiau gastritu sergantys žmonės gali valgyti nedidelę porciją neriebios varškės. Jie taip pat gali valgyti neriebią varškę išvirę, pavyzdžiui, varškės apkepo pavidalu.
Alergija laktozei
Akivaizdu, kad varškės neturėtų valgyti žmonės, kurie negali virškinti laktozės. Įgimtas laktozės netoleravimas pasireiškia maždaug 20 % žmonių, tačiau su amžiumi jis daug dažnesnis.
Jei pastebėjote, kad po varškės porcijos jūsų veidas paraudęs ar nusėtas bėrimais, geriau šio produkto atsisakykite. Tai jums nieko gero neduos.
Kodėl nereikėtų valgyti neriebios varškės
Nugriebto pieno produktai yra labai populiarūs tarp norinčiųjų numesti svorio. Iš tikrųjų jie nėra tokie sveiki, kaip žmonės mano. Riebi varškė ilgiau mus pasotina, o riebaluose tirpūs vitaminai iš jos geriau pasisavinami.
Be to, varškės riebalai lėtina angliavandenių įsisavinimo greitį ir užkerta kelią vėlesniam insulino šuoliui. Tačiau jei neriebią varškę valgote tuščiu skrandžiu, angliavandeniai iš jos greitai pasisavinami, o tai gali sukelti insulino šuolį.
Rašyti komentarą