Kas neturėtų naudoti laukinių česnakų ir kodėl

(2)

Laukiniai česnakai, dar vadinami laukiniais svogūnais, subręsta pavasarį, todėl daugelis žmonių juos iš karto įtraukia į savo racioną. Tačiau gydytojai rekomenduoja kai kuriems žmonėms neskubėti.

Valgydami laukinius česnakus žalius, pavyzdžiui, įmaišydami jų į salotas, galėsite sumažinti organizmui būtinų vitaminų trūkumą.

Šiame gardžiame augale yra daug C ir B grupės vitaminų, kalcio, geležies ir fosforo, todėl jis naudingas beveik visoms organizmo sistemoms.

Tačiau kai kurių kategorijų žmonės neturėtų valgyti vasarinių svogūnų, ir štai kodėl.

Kas niekada neturėtų valgyti laukinių česnakų: gydytojų patarimai

Gydytojai rekomenduoja prieš valgant laukinį česnaką pasitikrinti, ar nesukelia alerginės reakcijos, nes jo sudėtyje yra stiprus alergenas.

Turintiems virškinamojo trakto problemų, įskaitant gastritą ir opas, nereikėtų valgyti laukinių česnakų.

Antikoaguliantus vartojantys žmonės taip pat turėtų susilaikyti nuo šio produkto vartojimo. Laukiniai česnakai gali skystinti kraują.

Taip pat laukinių česnakų neturėtų valgyti nėščios moterys ir maitinančios krūtimi.

Jaunesniems nei trejų metų vaikams laukinių česnakų valgyti negalima.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.