Svogūnų įtraukimas į kasdienę mitybą turės teigiamos įtakos jūsų sveikatai, rašo eatingwell.com.
Pažymima, kad svogūnai yra natūralus vitaminų, mineralų ir augalinių junginių šaltinis.
Svogūnai - nauda sveikatai
Svogūnai turbūt geriausiai žinomi dėl aštraus ir pikantiško skonio, ypač valgomi žali. Apkepinti ar karamelizuoti jie įgauna nuostabų saldumą.
Jei į maistą reguliariai dedate svogūnų, galite pastebėti tokį poveikį:
Gali palaikyti žarnyno sveikatą. Svogūnai yra natūralus prebiotikų šaltinis, kurie būtini optimaliai žarnyno sveikatai.
Gali pagerinti širdies sveikatą. Yra įrodymų, kad svogūnų valgymas gali ne tik padėti išvengti dislipidemijos ir aukšto kraujospūdžio bei juos gydyti, bet ir sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Gali būti naudingas akių sveikatai. Svogūnuose gausu sieros, kuri svarbi glutationo, vieno iš galingiausių organizmo antioksidantų, gamybai.
Šis antioksidantas ypač svarbus akių sveikatai, nes padeda išvengti su amžiumi susijusios geltonosios dėmės degeneracijos, kataraktos ir glaukomos.
Gali sumažinti riziką susirgti tam tikrais vėžiniais susirgimais. Svogūnuose gausu antioksidantų ir sieros turinčių junginių, kurie gali sumažinti tam tikrų rūšių vėžio, įskaitant plaučių, prostatos ir skrandžio vėžį, riziką.
Turi antibakterinių savybių. Tyrimai rodo, kad svogūnų eteriniai aliejai gali padėti sumažinti tokių bakterijų, kaip Staphylococcus aureus ir Salmonella, kiekį.
Svogūnai - trūkumai
Tarp galimų svogūnų valgymo trūkumų yra virškinimo diskomforto, alerginių reakcijų ir blogo burnos kvapo rizika.
Rašyti komentarą