Dėl savo prieinamos kainos, švelnaus skonio ir paprasto paruošimo tilapija tapo viena iš dažniausiai vartojamų žuvų rūšių. Nors ji yra geras baltymų, taip pat daugelio vitaminų ir mineralų šaltinis.
Daktarė Kirra Brown paaiškino, ką reikia žinoti apie tilapijas, įskaitant jų naudą sveikatai, rašo "Health". Ji pažymėjo, kad, palyginti su kitomis jūros gėrybėmis, tokiomis kaip lašiša ir menkė, tilapija yra nebrangi, todėl ją gali rinktis žmonės, kurių biudžetas yra ribotas.
Tilapijos porcijoje yra 26,2 gramo baltymų, todėl ji yra protingas pasirinkimas tiems, kurie nori padidinti šios svarbios maistinės medžiagos suvartojimą. Vartojant daugiau baltymų, galima gauti naudos sveikatai - nuo sveiko kūno svorio palaikymo iki kaulų sveikatos.
Jūros gėrybės yra gausus svarbiausių vitaminų ir mineralų, tokių kaip B12 ir selenas, šaltinis. Tilapijos įtraukimas į savo racioną gali padėti patenkinti šių svarbių maistinių medžiagų, palaikančių bendrą sveikatą, poreikį.
B12 būtinas neurologinei funkcijai, raudonųjų kraujo kūnelių gamybai ir daugeliui kitų svarbių organizmo procesų. 3,5 uncijos tilapijos porcija patenkina 78 % B12 paros poreikio, todėl tai puikus pasirinkimas norint palaikyti sveiką šio svarbaus vitamino kiekį kraujyje.
Be vitamino B12, tilapija yra gausus seleno - mineralo, kuris organizme veikia kaip antioksidantas, apsaugantis ląsteles nuo oksidacinės pažaidos, galinčios sukelti lėtines ligas, pavyzdžiui, neurologinius sutrikimus ir širdies ligas, - šaltinis.
Kadangi tilapija yra daug baltymų turintis maistas, ji gali padėti atsikratyti riebalų pertekliaus ir išlaikyti sveiką svorį.
Rašyti komentarą