Produktai
Tešlai:
- Kefyras - 250 g
- Miltai - 1,5 puodelio
- Bulvių arba kukurūzų krakmolo - 1/2 puodelio
- Sodos - 1 nepilnas arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Cukrus - 1 puodelis
- Druskos - 1/4 šaukštelio.
- Bekvapis augalinis aliejus - 4 valgomieji šaukštai.
Kremui:
- Kondensuotas pienas - 200 g
- Sviestas - 120 g
- Vanilinio cukraus - 1 šaukštelis.
Papuošimui:
- Vaniliniai paplotėliai - 150 g
Paruošti formą:
- Sviestas
- Miltai
Gaminame:
- Išplakite kefyrą, kiaušinius, druską ir cukrų.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su krakmolu ir soda.
- Miltų mišinį suberkite į kefyro mišinį, supilkite augalinį aliejų, išmaišykite iki vientisos masės.
- Supilkite kefyro tešlą į aliejumi išteptą ir miltais pabarstytą 22 cm skersmens formą. Siųskite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
- Tuo tarpu minkštą sviestą išsukite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi. Išsiųskite torto kremą į šaldytuvą.
- Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės, leiskite jam visiškai atvėsti formoje ir tada išimkite iš formos. Nupjaukite išsipūtusį viršų ir perpjaukite tortą per pusę į du pyragus.
- Vieną pyragą patepkite sutirštinto pieno kremu, ant viršaus uždėkite antrąjį pyragą ir patepkite jį kremu. Grietinėlės neturėtų būti per daug, nes toks tortas gaunasi ne sausas, nors ir tirštas.
- Plastikiniame maišelyje esančius vaflius sutrupinkite kočėlu arba virtuviniu plaktuvu. Apibarstykite pyragą sutrupintais vafliais.
- Paruoštą tortą ant kefyro, su kondensuoto pieno kremu, galite iš karto supjaustyti porcijomis arba patiekti visą. Tačiau bet kuriuo atveju tortą geriau 2-4 valandoms padėkite į šaldytuvą, kad išmirktų.
SKANAUS!


Rašyti komentarą