
Keisti sovietmečio maisto produktai, kai kurie iš jų net buvo laikomi elitiniais
(26)Medaus sviestas: saldus delikatesas
Medaus sviestas buvo gaminamas iš 52 proc. sviesto ir bičių medaus, kurio produkte buvo maždaug ketvirtadalis.
Šis mišinys buvo minkštos konsistencijos ir saldaus skonio, priklausomai nuo medaus rūšies.
Jis buvo naudojamas kaip užtepėlė sumuštiniams ir naminiams pyragams kepti.
Sovietinė maisto pramonė gamino sviestą su cikorijos priedu, kurio skonis buvo gana specifinis.
Salotos su actu: alternatyva šviežioms daržovėms
Dėl šviežių vaisių ir daržovių trūkumo SSRS buvo populiarios salotos, kurių pagrindą sudarė virtos daržovės, pavyzdžiui, morkos, burokėliai ir bulvės, pridedant marinuotų agurkų ir žaliųjų žirnelių.
Tokios salotos buvo gardinamos actu arba augaliniu aliejumi, todėl gana sunkiai virškinamos.
Oranžinis majonezas: eksperimentinis padažas
Oranžinis majonezas buvo vienas iš neįprastų sovietinės maisto pramonės produktų.
Šiame padaže tradicinis majonezas buvo derinamas su apelsinų sultimis arba esencija, suteikiančia jam saldžiarūgštį skonį.
Jame buvo 35 proc. riebalų, jis buvo gaminamas pridėjus apelsinų sulčių arba uogienės ir buvo laikomas desertiniu padažu.
Jis buvo naudojamas kaip salotų padažas ir priedas prie įvairių patiekalų.
Lydytas sūris tūbelėse
Produktas, pavadintas „Amber“, supakuotas tūbelėse, atrodė neįprastai ir priminė kažką kosminio.
Šiandien tūbelių formatas beveik nenaudojamas, o lydytas sūris dažniausiai parduodamas plastikinėse dėžutėse arba griežinėliais.
- Kodėl sovietmečiu laiptai buvo dažomi tik iš kraštų: trys įdomios versijos
- Kodėl sovietmečiu tarp vonios kambario ir virtuvės buvo padarytas langas? Atsakymas jus nustebins
- Sovietmečio atgyvenos: pats laikas tai pamiršti!
Kava ir kakava briketuose
Tokio tipo produktai buvo populiarūs ne tik tarp suaugusiųjų: įmesdavo į puodelį verdančio vandens ir gėrimas buvo paruoštas, bet ir tarp vaikų.
Vaikai juos kramtydavo be vandens, laikydami juos skaniu desertu.
Panašiai buvo gaminamas ir kisielius briketuose, kurį buvo galima paruošti ištirpinus briketą karštame vandenyje.
Specialus pienas
Pienas buvo specialiai apdorojamas, todėl jame sumažėdavo kalcio kiekis ir jo sudėtis tapdavo panaši į motinos pieno.
Buvo laikoma, kad jo sudėtis panaši į motinos pieno, nes jame buvo 22 % mažiau kalcio.
Jis buvo naudojamas medicinos įstaigose ir pediatrijos klinikose kūdikiams, kuriems reikėjo specialios mitybos.
Vaisių kefyras
Jogurtų šiuolaikine prasme SSRS nebuvo, tačiau buvo 2,5 % ir 1 % vaisių kefyro.
Į jį buvo dedama sirupų, uogienių, džemų ar šaldytų uogų, iš kurių buvo gaminamas vaisių kefyras.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais!
Taip pat skaitykite:
- Paprasta visų moterų paslaptis: ar tiesa, kad sovietmečiu nebuvo celiulito?
- Nustebsite sužinoję, kodėl sovietmečiu mokyklose vaikus versdavo šokinėti per „ožį"
- Kodėl Sovietų Sąjungoje pirmame aukšte nebuvo balkonų: yra net 3 priežastys
- Kurie Sovietų Sąjungoje pagaminti motociklai buvo paklausūs kitose šalyse
Rašyti komentarą