Jums reikės:
- 1 kg vištienos šlaunelių
- Druskos, pipirų
- 2 traiškytų česnako skiltelių
- 1½ šaukštelio čiobrelių
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 7 stiklinių pjaustytų pasirinktų grybų
- 1 mažo pjaustyto raudonojo svogūno
- 2 šaukštelių peletrūno
- ½ šaukšto žaliosios citrinos su ½ šaukšto apelsinų sulčių
- 1 šaukšto sviesto
- Jūros druskos dribsnių
Įkaitinkite orkaitę iki 220 C. Dideliame dubenyje pagardinkite vištieną pipirais ir druska. Įtrinkite česnaką, čiobrelį ir alyvuogių aliejų į vištieną. Leiskite pastovėti, kol ruošite kitus ingredientus.
Dideliame dubenyje sumaišykite grybus, pjaustytą svogūną, peletrūną, čiobrelį, druską ir pipirus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Įdėkite grybus šaukštu į vištienos mišinį. Kepkite orkaitėje 30 - 40 minučių.
Perkelkite į lėkštę, kurioje patieksite vištieną.
Pagaminkite padažą. Į indą, kuriame kepė vištiena, įpilkite žaliosios citrinos ir apelsinų sulčių, ištirpinkite sviestą. Užpilkite padažą ant vištienos, svogūnų ir grybų. Patiekite su jūros druskos dribsniais.
Rašyti komentarą