Kepti pyragėliai - kaip juos pagaminti
Paruošimui reikės:
- kefyro - 300 ml;
- sodos - pusės arbatinio šaukštelio;
- kiaušinio - 1 vnt;
- cukraus - 2 valgomųjų šaukštų;
- miltų - apie 450-500 g;
- augalinis aliejus - 20 ml ir kepimo aliejus;
- varškės arba varškės sūrio - 200 g;
- dešros - 200 g;
- šviežių prieskoninių žolelių - pagal jūsų pasirinkimą.
Gaminimas:
Supilkite kefyrą į didelį dubenį, suberkite sodą, kiaušinį ir cukrų. Kruopščiai suplakite ingredientus plaktuvu.
Į kefyro mišinį persijokite miltus ir užminkykite tešlą kepiniams. Tada į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite, kol aliejus visiškai įsigers.
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 15 minučių pailsėti.
Dešrą sutarkuokite stambia tarka ir smulkiai sukapokite šviežias žoleles. Tada sumaišykite jas su varške dubenyje.
Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir kiekvieną jų iškočiokite plonu sluoksniu.
Ant pirmojo tešlos sluoksnio nedideliu atstumu vienas nuo kito sudėkite įdarą.
Ant įdaro uždėkite antrąjį tešlos sluoksnį. Naudodami reikiamo skersmens indą, išspauskite paplotėlius, prireikus užklijuokite kraštus.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite į ją paplotėlius. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Dabar turite puikų keptų pyragėlių su neįprastu įdaru receptą.
Gero apetito!

Rašyti komentarą