Ingredientai
- Pienas1 l
- Cukrus1 kg
- Aliejus500 g
- Kiaušiniai10 vnt
- Kiaušinių tryniai3 vnt
- Mielės150 g
- Druska1 arb. šaukštelis (-iai)
- Razinos200 g
- Vanilinis cukrus2 pakuotė (-ės)
- Brendis2 šaukštas (-ai)
- Miltai2.5 kg
Eiga
- Kiaušinius sumušti į dubenį, sudėti pjaustytą sviestą, cukrų, aliejų, kiaušinių trynius, mieles, užpilti šiltu pienu išmaišyti ir palikti 8-12 valandų šiltai pastovėti;
- Po to sudėti druską, mirkytas razinas, vanilinį cukrų, brendį ir miltus;
- Tešlą gerai išminkyti, kad neliptų prie rankų, rankas rekomenduojama suvilgyti aliejumi;
- Kai tešla bus išminkyta palikti 90 min. šiltai pastovėti, kad padvigubėtų;
- Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formas, ji turėtų užimti 1/3 kepimo indo. Palikti dar pastovėti kol pakils tešla iki kepimo indo viršaus ir kepti 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos;
- Kaip pyragaičiai atvės papuošti glazūra ir pabarstais
Skanaus!
Rašyti komentarą