Kitoks žvilgsnis į mėsainius: kaip pasigaminti sveikesnius ir egzotiškesnius

Mėsainis ne veltui yra vadinamas gatvės maisto karaliumi. Vis dažniau atrandame mėsainius, kurie atstovauja ne greito maisto kategoriją. Mėsainius galime ruošti iš sveikų ingredientų. O štai duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių bendrovės „Mantinga" vyriausiasis technologas Darius Anelauskas dalijasi išskirtinių bei sveikesnių mėsainių receptais.

Mėsainis su laukine lašiša

Jums reikės:

„Mantingos" mėsainio bandelės su sezamu (4 vnt.);

Lašišos file 4 vnt. po 120 g;

4 v. š. teriyaki padažo;

Skrudintų sezamo sėklų;

Jūros dumblių salotų; „Wakamo"

Dviejų avokado skiltelių; 2 vnt.

Kalendros daigų;

Purškiamo sviesto.

Gaminimas:

Bandelę iš viršaus apipurkškite sviestu ir dėkite ant griliaus apskrudinti. Lašišą sudėti ant kepimo popieriaus ir apkepti kontaktiniame grilyje (6–8 min.).

Ingredientus sudėkite šia eilės tvarka: bandelės apačia, padažas, sėklos, jūros dumblių salotos, lašiša, avokadas, daigai, bandelės kepurė.

Mėsainis su chorizo griežinėliais

Jums reikės:

„Mantingos" mėsainio bandelės su sezamu (4 vnt.);

Purškiamo sviesto;

12 vnt. chorizo griežinėlių;

4 v.š. kapotų pomidorų padažo; 4 v. š.

Daigų;

4 vnt. jautienos maltinukų;

Druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Bandelę iš viršaus apipurkškite sviestu ir dėkite ant griliaus apskrudinti.

Maltinukus sudėkite ant kepimo popieriaus ir apkepkite kontaktiniame grilyje.

„Bandelę skrudinkite 2–3 minutes. Maltinuką kepti siūlau apie 6–8 minutes. Ingredientus dėkite būtent šia eilės tvarka: bandelės apačia, padažas, salotų lapai, maltinukas, chorizo, daigai, bandelės kepurė", – dalijasi D. Anelauskas.

Tailandietiškas mėsainis

Jums reikės:

Brioche mėsainio bandelės;

didelių krevečių;

Salotos lapo;

½ šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės;

½ šaukštelio tarkuoto imbiero;

½ šaukštelio smulkinto čili pipiro;

½ stiklinės kokosų pieno;

½ šaukšto kokosų aliejaus;

Druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Apie minutę maišydami pakepinkite imbierą, citrinos žievelę ir čili pipirą. Sudėkite krevetes, druską ir pakepinkite iki baltos ir raudonos spalvos. Supilkite kokosų pieną ir maišydami dar pakaitinkite, kol pienas užvirs. Bandeles pašildykite orkaitėje.

„Išėmę iš orkaitės bandelės vidų pašlakstykite padažu iš keptuvės, perklokite salotos lapu, sudėkite krevetes ir užvožkite dar vienu lapu bei kita bandelės dalimi. Kad būtų patogiau, bandelę siūlau persmeigti mediniu pagaliuku. Skanaus!" – priduria „Mantingos" vyriausiasis technologas Darius Anelauskas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder