Jos paviršius yra lipnus (o tai būtina norint geriau laikyti maistą) ir greitai prilimpa prie savęs dar prieš uždengus indą plėvele.
Apie šią problemą buvo rašoma leidinyje The Kitchn. Atrodo, kad kiekvieną kartą, kai ištraukiate maistinę plėvelę, norėdami ja apvynioti pyrago gabalėlį ar kitus maisto produktus, ji iš tvarkingo lapo iš karto virsta nesuprantamu lipniu kamuoliu, kurį gana sunku atskirti.
Laimei, yra būdas, padedantis jums susidoroti su šia problema. Viskas, ką turite padaryti, tai tiesiog pakeisti vietą, kurioje jį laikote.
Dauguma mūsų maistinę plėvelę laiko spintelėje šalia kepimui skirtos aliuminio folijos ir pergamentinio popieriaus.
Tačiau jei norite, kad ji būtų dar sveikesnė, geriausia ją perkelti į šaldiklį.
Kodėl šaldant maisto plėvelę ji tampa mažiau lipni? Paaiškinimą galima paaiškinti pasitelkus mokslą.
Vėsus oras šaldiklyje padeda pašalinti dalį statinės elektros, dėl kurios plėvelė prilimpa.
Po šaldymo plėvelė po kelių sekundžių grįžta į kambario temperatūrą, todėl jai lengva prilipti prie indo ar maisto produkto.
Kaip „TODAY Food“ paaiškino Union koledžo fizikos ir astronomijos docentas daktaras Chadas Orzelas, sukibimą tarp maisto plėvelės gabalėlių gali sukelti ant paviršiaus esančios molekulės, kurios persitvarko ir sudaro silpnus cheminius ryšius, o žemesnė temperatūra gali šiek tiek sulėtinti šį procesą.
Plastikinei plėvelei atvėsti nereikia daug laiko, todėl jei negalite visam laikui atlaisvinti vietos šaldiklyje, prieš pradėdami vynioti maisto likučius, tiesiog padėkite plastikinę plėvelę atvėsti maždaug 15 minučių.
Rašyti komentarą