Kodėl nereikėtų laužyti spagečių prieš verdant: 2 priežastys

Viena iš priežasčių - išsaugoti puikią patiekalo tekstūrą ir skonį.

Kai kurie iš mūsų, norėdami palengvinti maisto ruošimo procesą, prieš gamindami spagečius juos perlaužia.

Tačiau Italijoje, makaronų gimtinėje, šis gestas laikomas kone kulinariniu nusikaltimu.

Kodėl Italijoje negalima laužyti spagečių?

Tikriausiai girdėjote, kad Italijoje laužyti spagečius griežtai draudžiama. Tam yra dvi priežastys:

Nepagarba tradicijoms ir kultūrai. Italijoje, kur makaronai yra neatsiejama kultūros dalis, laužyti spagečius prieš gaminant griežtai nerekomenduojama.

Italai tiki, kad spagečiai yra ne tik maistas, bet ir gastronominių tradicijų simbolis.

Jie sako, kad laužydami spagečius pažeidžiame jų natūralią formą, o kartu ir patiekalo harmoniją.

Taip išsaugoma tobula jų tekstūra ir skonis. Kai spagečiai verdami sveiki, jie tolygiai panardinami į vandenį ir išverda vienodos tekstūros.

Antroji priežastis yra praktiškesnė - jei spagečius sulaužysite, jų gabalėliai gali išvirti netolygiai.

Ar verdant spagečius reikia juos laužyti?

Tie, kurie įpratę tai daryti, turėtų žinoti, kad tai visai nebūtina.

Ilgus spagečius galima atsargiai nuleisti į verdantį vandenį ir po kelių sekundžių jie pradės minkštėti, nes bus visiškai panardinti vandenyje. Jums tereikia jiems šiek tiek padėti švelniai maišant.

Taip spagečiai išliks nepažeisti, o patiekalas bus puikiai išvirtas.

Apibendrinant galima pasakyti, kad nors gali atrodyti, jog spagečius patogu laužyti prieš verdant, tai atima iš patiekalo tradicinį itališką žavesį ir gali turėti neigiamos įtakos makaronų tekstūrai.

Todėl jei norite pajusti tikros itališkos virtuvės skonį, geriau virkite sveikus spagečius, kaip tai daroma Italijoje.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder