Tuomet kviečiame susipažinti su dažniausiai pasitaikančiomis šių indų naudojimo klaidomis ir sužinoti, kaip jų išvengti.
1. Neleidžiama keptuvei gerai įkaisti
Ketaus indai puikiai išlaiko šilumą. Tačiau neleidžiant jiems pakankamai įkaisti, kepimas gali būti netolygus.
Siekiant to išvengti, svarbu ketaus keptuvę gerai įkaitinti.
Esant poreikiui, tokį indą netgi galima įdėti į orkaitę ir tada ją įkaitinti iki maždaug 200 oC.
Orkaitei pasiekus šią temperatūrą, keptuvę galima išimti.
Tik būkite atsargūs – prieš tai užsimaukite virtuvinę pirštinę.
2. Ta pati keptuvė naudojama sūriam ir saldžiam maistui
Ketaus indų paviršius yra šiek tiek akytas, todėl į jį gerai įsigeria maisto kvapas.
Dažniausiai ši savybė yra nepageidaujama – juk tikriausiai niekas nenori, kad, pavyzdžiui, saldūs blynai kvepėtų žuvimi.
Tam, kad nereikėtų dėl to jaudintis, jei tik yra galimybė, investuokite į dvi atskiras keptuves, iš kurių viena būtų skirta sūriam, o kita – saldžiam maistui.
Jei tokios galimybės neturite, prieš ruošdami kitą patiekalą būtinai gerai išplaukite šį virtuvės reikmenį.
3. Keptuvė neišvaloma pakankamai greitai
Tam, kad ketaus keptuvę būtų kuo lengviau išvalyti, darykite tai tada, kol ji vis dar šilta.
Pirmiausia nuplaukite indą šiltu vandeniu. Jei reikia, panaudokite šiek tiek kepimo sodos ir (arba) druskos, o tada švelniai pašalinkite nešvarumus kempinėle, šepetėliu arba šluoste.
Nenaudokite metalinio šveistuko ar cheminių valiklių. Kepimo soda padeda pašalinti po gaminimo keptuvėje likusius skonius ir veikia kaip antibakterinė priemonė, o druska turi švelnių abrazyvinį poveikį.
4. Neleidžiama keptuvei pilnai išdžiūti prieš ją padedant
Prieš padedant ketaus indus į spintelę ar kitą vietą reikėtų gerai juos išdžiovinti. Ketus yra geležis, todėl vanduo gali sukelti jo rūdijimą.
Tam, kad išvengtumėte tokios problemos ir užtikrintumėte keptuvės ilgaamžiškumą, po plovimo išvalykite ją popieriniu rankšluosčiu ir leiskite pilnai išdžiūti.
Rašyti komentarą