Kreminė ir aromatinga: žuvies sriubos receptas per kelias minutes
Yra du pagrindiniai šio patiekalo gaminimo būdai.
Dažniausiai šeimininkės žuvies sriubą gamina iš šviežios žuvies arba žuvies sriubą iš žuvies konservų.
Šviežios žuvies patiekalas, žinoma, suteikia daugiau naudos organizmui.
Tačiau kai kurie renkasi konservuotą žuvies sriubą.
Siūlome virti lengvą žuvies sriubą iš lašišos.
Kreminė žuvies ir lašišos sriuba - paprastas receptas kiekvienai dienai
Lašiša yra viena subtiliausių žuvų. Dėl savo skonio ir sodrios spalvos ji dažnai labai mėgstama.
Sriuba su šia žuvimi tikrai patiks visai šeimai.
Gaminti reikės:
lašišos - 300 g;
rausvosios lašišos - 400 g;
bulvių - 5-6 vnt;
druskos ir juodųjų pipirų - pagal skonį
lauro lapų - 2-3 vnt;
juodųjų pipirų - 5 vnt.; morkų - 1 vnt;
morkos - 1 vnt;
svogūnas - 2 vnt;
mėgstamų žolelių - pagal skonį
sviesto - 70 g
grietinėlės - 400 ml;
vandens - 3 l.
Pradėkite gaminti nuo žuvies sultinio.
Nuplaukite rausvąją lašišą, nulupkite vieną svogūną.
Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies.
Įberkite druskos ir prieskonių.
Kol verda, pašalinkite putas.
Antrąjį svogūną ir morką supjaustykite kubeliais.
Bulves supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto ir pradėkite kepti bulves.
Kai paruduos, sudėkite svogūną ir morką.
Lašišos filė supjaustykite nedidelėmis porcijomis, pasūdykite ir palikite kuriam laikui.
Išvirusį sultinį perkoškite nuo putų pertekliaus ir žuvies likučių, supilkite į švarų puodą, sudėkite visas daržoves ir virkite, kol užvirs. Į verdančią sriubą sudėkite lašišos filė ir palikite virti 4-5 minutes.
Sriubą pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
Palikite sriubą ant silpnos ugnies 2 minutes, tada supilkite grietinėlę ir 20 g sviesto, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Patiekite su žalumynais ir šviežia balta duona.
Gero apetito!
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su savo draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Makaronai su kreminiu grybų padažu
- 4 patarimai, kaip marinuoti agurkus, kad jie būtų itin traškūs
- Rauginimui – ne tik agurkai: patarimai, kaip raugti daržoves
- Išmokite iškepti itališką duoną kamado tipo kepsninėje
- Krevečių-avokado užkandis, kurį lengvai paruošite kamado tipo kepsninėje
- Ieškote alternatyvos kavai? Išbandykite matcha latte!
- Kepti, nuostabaus skonio ricotta makaronai
Rašyti komentarą