Ingredientai (8 porcijoms)
Varškės sūris - 200 gr
Persimonas - 200 gr
2,5 % riebumo pienas - 100 ml
Cukrus - 3 šaukštai.
Želatina - 2 šaukštai.
Vanilinas - peilio galiukas
Vanduo - 100 ml
Paruoškite ingredientus:
Pamirkykite želatiną 100 ml vandens ir palikite 5-10 minučių. Užvirinkite pieną.
Į varškę suberkite cukrų ir vanilę. Į dubenį supilkite karštą pieną. Plakite rankiniu maišytuvu.
Nuimkite persimono odelę ir pašalinkite kauliukus. Persimonus sutrinkite rankiniu trintuvu.
Želatiną kaitinkite vandens vonelėje, kol granulės ištirps. Į varškės ir pieno mišinį supilkite dvi dalis želatinos.
Į persimonų tyrę įmaišykite likusią želatiną. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Indo dugną išklokite maistine plėvele. Ant dugno supilkite pusę varškės mišinio. 15 minučių padėkite į šaldytuvą.
Kai paviršius sustings, paskleiskite persimonų tyrę. 15 minučių padėkite į šaldytuvą.
Paskutiniu sluoksniu supilkite likusią varškės masę. Išlyginkite deserto paviršių ir palikite šaldytuve 3 valandoms.
Išimkite desertą iš formos ir nuimkite maistinę plėvelę.
Apipjaustykite kraštus ir supjaustykite desertą porcijomis. Persimonų varškės ir pieno želė paruošta patiekti!
Rašyti komentarą