Jums reikės:
500g krevečių
1.3 l vandens
1 mažo, pjaustyto raudonojo pipiro
1 lazdelės pjaustyto saliero
druskos
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
320g risotto tipo ryžių
100ml baltojo vyno
1 citrinos žievelės
1 šaukšto petražolių
Gaminimas:
Sudėkite krevetes į gilią keptuvę ir įpilkite 1.5 litro vandens. Įberkite žiupsnelį druskos, leiskite užvirti. Virkite 20 minučių. Perpilkite likusį vandenį į švarią keptuvę ir palaikykite krevečių vandenį šiltą.
Įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite pjaustytas daržoves, druskos į gilią keptuvę. Kepkite daržoves, kol šios suminkštės ir pradės prarasti spalvą. Sudėkite ryžius ir pamaišykite, jog ryžiai susimaišytų su aliejumi.
Supilkite vyną ir leiskite jam išgaruoti. Pradėkite pilti krevečių vandenį, vis pamaišydami ryžius. Maišykite, kol ryžiai sugers visą skystį, o tada įpilkite dar vandens.
Po 16 minučių sudėkite krevetes ir leiskite kelias minutes dar virti. Vis paragaukite. Risotto ryžiai turėtų būti minkšti, drėgni ir kreminės tekstūros.
Įmaišykite alyvuogių aliejaus ir citrinos žievelės. Patiekite su petražolėmis.

Rašyti komentarą