Krevečių risotto - receptas, kuris jūsų nenuvils

(1)

Šiam patiekalui nereikės skirti nei daug laiko, nei daug pastangų, o skonis tikrai džiugins.

Jums reikės:

  500g krevečių

 1.3 l vandens

 1 mažo, pjaustyto raudonojo pipiro

 1 lazdelės pjaustyto saliero

  druskos

  5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  320g risotto tipo ryžių

  100ml baltojo vyno

  1 citrinos žievelės

  1 šaukšto petražolių 

Gaminimas:

Sudėkite krevetes į gilią keptuvę ir įpilkite 1.5 litro vandens. Įberkite žiupsnelį druskos, leiskite užvirti. Virkite 20 minučių. Perpilkite likusį vandenį į švarią keptuvę ir palaikykite krevečių vandenį šiltą.

Įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite pjaustytas daržoves, druskos į gilią keptuvę. Kepkite daržoves, kol šios suminkštės ir pradės prarasti spalvą. Sudėkite ryžius ir pamaišykite, jog ryžiai susimaišytų su aliejumi. 

Supilkite vyną ir leiskite jam išgaruoti. Pradėkite pilti krevečių vandenį, vis pamaišydami ryžius. Maišykite, kol ryžiai sugers visą skystį, o tada įpilkite dar vandens.

Po 16 minučių sudėkite krevetes ir leiskite kelias minutes dar virti. Vis paragaukite. Risotto ryžiai turėtų būti minkšti, drėgni ir kreminės tekstūros. 

Įmaišykite alyvuogių aliejaus ir citrinos žievelės. Patiekite su petražolėmis. 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder