Kur geriausia laikyti kiaušinius: šaldytuve ar ne - klaidos, kurias daro beveik visi

(9)

Kiaušiniai yra universaliausias ir populiariausias maisto produktas, kurį galima valgyti pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tačiau jie taip pat yra tas maistas, kuriam reikia ypatingos priežiūros. Mat netinkamai laikant kiaušinius, juose gali atsirasti patogeninių bakterijų. Deja, daugelis žmonių daro įprastas klaidas, dėl kurių kiaušiniai sugenda.

Jūs perkate kiaušinius, kurie buvo laikomi netinkamai

Pirkdami kiaušinius iš parduotuvės, įsitikinkite, kad jie laikomi tinkamai. Jie turėtų stovėti šaldytuve, nes kambario temperatūroje juose esančios bakterijos pradeda greičiau daugintis. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad ant lukšto nebūtų įtrūkimų.

Parsinešę namo, nedelsdami laikykite jį šaldytuve

Kai kalbama apie kiaušinių laikymą, ypač svarbi yra oro temperatūra. Mat kiaušiniuose gali atsirasti salmonelių bakterijų, sukeliančių karščiavimą, viduriavimą ir skrandžio spazmus. Todėl vos tik nusipirkę šį produktą ir parsinešę namo, nedelsdami laikykite jį šaldytuve. Vis dėlto, vieną kartą atšaldyti kiaušiniai turėtų išlikti šaldytuve.

JAV žemės ūkio departamento duomenimis, jei atšaldyti kiaušiniai ilgą laiką bus laikomi kambario temperatūros vietoje, bakterijų dauginimasis padidės.

Tinkamos temperatūros šaldytuve nenustatymas

Kiaušinius reikia ne tik kuo greičiau laikyti šaldytuve, bet ir pasirinkti tinkamą oro temperatūrą. Įsitikinkite, kad šaldytuve nustatyta ne aukštesnė kaip 4,4 laipsnio Celsijaus temperatūra. Taip pat būtinai laikykite produktą dėžutėje. Be to, nedėkite kiaušinių ant durelių, o laikykite juos šalčiausioje šaldytuvo vietoje.

Kiaušinių plovimas

Nors kai kurie žmonės mano, kad plauti kiaušinius yra svarbu, tačiau iš tikrųjų taip galite padidinti infekcijos riziką. Plaunant šį produktą, vanduo gali įsigerti per lukšto poras. Kiaušinių plauti nėra prasmės dar ir todėl, kad kiekvieno jų paviršius turi apsauginį lukštą, kuris susidarė vištai dedant kiaušinį.

Kietai virtų kiaušinių nelaikymas šaldytuve

Jei išvirėte kietai virtus kiaušinius ir norite juos laikyti, būtinai įdėkite produktą į šaldytuvą. Virimo metu apsauginis lukšto sluoksnis nuplaunamas, todėl kiaušiniai tampa labiau pažeidžiami bakterijų.

Sudužusių arba sudaužytų kiaušinių naudojimas

Kadangi įtrūkus lukštui į kiaušinius gali patekti patogeninių bakterijų, jų nereikėtų pirkti ar virti. Net jei tas įtrūkimas labai mažas.

Tačiau, jei kiaušiniai įtrūko, kai juos nešėte namo, situaciją vis tiek galima išgelbėti. Sudaužykite juos į indą, sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve. Tokius kiaušinius reikėtų sunaudoti per dvi dienas.

Kiaušinių palikimas ilgą laiką kambario temperatūroje

Jei ruošiatės ką nors gaminti, neturėtumėte palikti kiaušinių ant stalo kambario temperatūroje ilgiau nei dvi valandas. Be to, jei šį produktą derinate su kitais patiekalo ingredientais, juos reikėtų arba iš karto išvirti, arba padėti į šaldytuvą 24 valandoms (ne ilgiau).

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder