Kur geriausia laikyti kiaušinius: šaldytuve ar ne - klaidos, kurias daro beveik visi
(9)Jūs perkate kiaušinius, kurie buvo laikomi netinkamai
Pirkdami kiaušinius iš parduotuvės, įsitikinkite, kad jie laikomi tinkamai. Jie turėtų stovėti šaldytuve, nes kambario temperatūroje juose esančios bakterijos pradeda greičiau daugintis. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad ant lukšto nebūtų įtrūkimų.
Parsinešę namo, nedelsdami laikykite jį šaldytuve
Kai kalbama apie kiaušinių laikymą, ypač svarbi yra oro temperatūra. Mat kiaušiniuose gali atsirasti salmonelių bakterijų, sukeliančių karščiavimą, viduriavimą ir skrandžio spazmus. Todėl vos tik nusipirkę šį produktą ir parsinešę namo, nedelsdami laikykite jį šaldytuve. Vis dėlto, vieną kartą atšaldyti kiaušiniai turėtų išlikti šaldytuve.
JAV žemės ūkio departamento duomenimis, jei atšaldyti kiaušiniai ilgą laiką bus laikomi kambario temperatūros vietoje, bakterijų dauginimasis padidės.
Tinkamos temperatūros šaldytuve nenustatymas
Kiaušinius reikia ne tik kuo greičiau laikyti šaldytuve, bet ir pasirinkti tinkamą oro temperatūrą. Įsitikinkite, kad šaldytuve nustatyta ne aukštesnė kaip 4,4 laipsnio Celsijaus temperatūra. Taip pat būtinai laikykite produktą dėžutėje. Be to, nedėkite kiaušinių ant durelių, o laikykite juos šalčiausioje šaldytuvo vietoje.
Kiaušinių plovimas
Nors kai kurie žmonės mano, kad plauti kiaušinius yra svarbu, tačiau iš tikrųjų taip galite padidinti infekcijos riziką. Plaunant šį produktą, vanduo gali įsigerti per lukšto poras. Kiaušinių plauti nėra prasmės dar ir todėl, kad kiekvieno jų paviršius turi apsauginį lukštą, kuris susidarė vištai dedant kiaušinį.
Kietai virtų kiaušinių nelaikymas šaldytuve
Jei išvirėte kietai virtus kiaušinius ir norite juos laikyti, būtinai įdėkite produktą į šaldytuvą. Virimo metu apsauginis lukšto sluoksnis nuplaunamas, todėl kiaušiniai tampa labiau pažeidžiami bakterijų.
Sudužusių arba sudaužytų kiaušinių naudojimas
Kadangi įtrūkus lukštui į kiaušinius gali patekti patogeninių bakterijų, jų nereikėtų pirkti ar virti. Net jei tas įtrūkimas labai mažas.
Tačiau, jei kiaušiniai įtrūko, kai juos nešėte namo, situaciją vis tiek galima išgelbėti. Sudaužykite juos į indą, sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve. Tokius kiaušinius reikėtų sunaudoti per dvi dienas.
Kiaušinių palikimas ilgą laiką kambario temperatūroje
Jei ruošiatės ką nors gaminti, neturėtumėte palikti kiaušinių ant stalo kambario temperatūroje ilgiau nei dvi valandas. Be to, jei šį produktą derinate su kitais patiekalo ingredientais, juos reikėtų arba iš karto išvirti, arba padėti į šaldytuvą 24 valandoms (ne ilgiau).
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą