Lengva ir gardi šeimos vakarienė iki 5 eurų: krevečių troškinys grąžins saulėtų atostogų prisiminimus

Kai po darbo neturime laiko užbėgti į parduotuvę, visada gelbėja šaldyti ir konservuoti produktai.

Kameroje pravartu turėti ir esant nuolaidoms įsigyti ne tik įvairių daržovių ar uogų, bet ir jūros gėrybių, kurios ypatingą aromatą suteiks bet kuriam troškiniui.

Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad jūros gėrybės beveik nekaupia sunkiųjų metalų, todėl yra priskiriamos prie didelės biologinės vertės produktų.

O prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva perkant šaldytą žuvį ar jūros gėrybes pataria įsitikinti, kad jos sandariai supakuotos vakuume ir ant pakuotės nėra ledo kristalų ar skysčio.

Jūros gėrybės – naudingos ir nekaloringos

Krevetėmis gardinami įvairių tautų patiekalai: indiški kariai, ispaniškos paelijos, tailandietiška sriuba, o keptos ant grilio jos labai skanios su citrinos sultimis arba sviesto bei česnako žolelių padažu, šviesia skrudinta duona.

Rečiau krevetės naudojamos troškiniams, tačiau verta pabandyti ir šį duetą, nes jis, nors ir nekaloringas, bet labai maistingas.

Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pažymi, kad krevetės yra puikus jodo, seleno, kalcio ir vitaminų A bei D šaltinis.

„Visos jūros gėrybės pasižymi mažu kaloringumu, jose gausu Omega-3 polinesočiųjų  riebalų rūgščių ir žmogaus organizmui reikalingų baltymų.

Kalbant apie maistingumą, išskirti vertingiausias jūros gėrybes būtų sunku: jos visos yra palankios mūsų sveikatai, tad kiekvienas žmogus gali pasirinkti jam skoniu ar kitomis savybėmis priimtiniausius delikatesus“, – sako dr. E. Gavelienė.

Gydytoja dietologė primena, kad krevetės, kaip ir kitos jūros gėrybės, turėtų būti vartojamos saikingai.

„Suaugusiam sveikam žmogui jūros gėrybes, kaip ir žuvį, rekomenduojama skanauti bent du kartus per savaitę. Rekomenduojama žuvies ir jūros gėrybių norma savaitei yra bent 300 gramų“, – teigia gydytoja dietologė.

RECEPTAS

Krevečių troškinys su daržovėmis

Patiekalui reikės:

180 g šaldytų krevečių – šaldytos krevetės be kiauto „Rimi“. MSC, 3,35 eur/180g;

400 g skardinės konservuotų pomidorų – pomidorų gabaliukai „Rimi“ 0,69 eur/500g;

500 ml sultinio – sultinio kubeliai su daržovėmis „Rimi“  1,29 eur/120g;

1 šaukšto alyvuogių aliejaus;

1 šaukštelio pankolio sėklų;

2 morkų;

2 salierų stiebų;

2 česnako skiltelių;

2 porų.

Kaip gaminti:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite pankolio sėklas, morkas, salierus ir česnakus ir kepkite 5 minutes, kol daržovės suminkštės.

Sudėkite porus, pomidorus ir sultinį, pagardinkite prieskoniais ir užvirinkite, tada uždenkite ir patroškinkite 15-20 min., kol daržovės suminkštės, o padažas šiek tiek sutirštės.

Suberkite krevetes ir virkite troškinį dar 2 minutes. Išpilstykite į dubenėlius ir mėgaukitės.

Skanaus!

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder